Felsökning Struts

En mjuk åktur i bilen beror på många faktorer som arbetar i samförstånd med varandra. Stagen, även kallade McPherson fjäderben, är en av fjädring viktigaste delarna. Stagen styr attraktionen av fordonet mer än någon annan genom att absorbera plötsliga stötar, upprätthålla en konstant fordonets höjd och hålla däcken platt på trottoaren. Utan stagen, skulle resten av fjädringskomponenter lider stötar och vibrationer strålar upp genom axlarna till ramen. Slitna eller underlåta stöttor har kontrollampa symptom som en observant fordonsägaren kan upptäcka. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Shop ljus
Måttband
Visa fler instruktioner
Diagnos Automobile Struts
1

Ta bilen på en provtur. Hitta ett område som har en oregelbunden yta, som en parkeringsplats som har vägbulor. Kör över vägbulor vid eller under 5 mph och uppmärksamma reaktionen av bilens fjädring. Hårda stötar eller clanking ljud indikerar att stagen (chocker) har förlorat sin stötdämpande effekt, vilket får dem att "bottna", kollapsar nog att tillåta ramen att metall mot metall-kontakt.

Anmärkning hur väl den enkla ratten återgår efter att du har gjort flera skarpa svängar i ett begränsat område. Se upp för fordon svänger eller lutar när du gör svängar. Slitna stag kommer att tillåta alltför lutande. Bromsa plötsligt några gånger och leta efter huven att doppa kraftigt. Om vid plötslig acceleration, lyfter huven upp kraftigt, visar detta slitna stag.
2

Parkera fordonet och placera växelväljaren i park eller neutral med nödbromsen inställd. Utför en rebound test genom att kliva upp på den främre stötfångaren, och använda din vikt, studsa bilen upp och ner (du kan göra detta med den bakre stötfångaren också). Efter studsar flera gånger, kliv av stötfångaren och titta på framänden. Den främre änden bör inte fortsätta rebounding mer än en eller två gånger. Slitna stötdämpare fjäderben och fjädrar kommer att tillåta flera returer.
3

Inspektera skicket på främre däckets slitbana. Eventuella koppar eller skalpera i gummit visar stagen har slitits till den punkt där de inte längre kan hålla däcken stadigt på vägens yta. Däck med koppning eller skalpera visas som om en kniv användes för att mejsla ut små delar av gummi - ett säkert tecken stagen har misslyckats. Kontrollera bakdäcken också. Bakdäcken kan ha varit på framaxeln på en gång och roteras till den bakre
4

Använd domkraft för att lyfta bilen upp tillräckligt högt för att placera den på pallbockar -. Två vid den bakre och två på framsidan. Skjut under bilen med en butik ljus. Undersök chock kassetterna inuti fjädrarna. Leta efter tecken på olja kör ner chocken kroppen, eller en smutsig, oljig hinna på den nedre halvan av chocken kroppen. Sådana tecken indikerar chock patrontätningar har brutit och har förlorat sin hydraulvätska. Sådana chocker har förlorat all sin dämpande styrka och måste bytas ut.

Leta efter några trasiga eller lösa bultar och toppen och botten av staget.
5

Se till alla fyra däck har samma tryck. Ta ett måttband och förlänga den från toppen av fendern hjulhuset till marken yta och registrera inches. Mät alla fyra brunnar fender hjul. Observera att de främre och bakre mätning kommer att avvika naturligt på grund av fordonets konstruktion, men den sida till sida mätning bör inte avvika mer än 1/2 tum. Struts som har ojämlika mätningar har förlorat sin markfrigång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65644.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.