Felsökning av AC i en 1990 Buick Century

Om du har problem med luftkonditioneringen i 1990 Buick Century, bör du felsöka för att identifiera problemet. Vanliga problem som påverkar prestanda för en luftkonditionering inkluderar skadade slangar, en igensatt kondensor och lösa eller skadade bälten. När du har identifierat problemet, kan du göra nödvändiga reparationer eller ta bilen till fordonsindustrin butiken. Saker du behöver ruler
Rak kant
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera remmen kompressorn kör försiktigt för slitage eller skador. Om bältet eller sliten eller skadad, byt ut den.
2

Kontrollera spänningen på remmarna med en linjal och en rak kant. Placera den raka kanten över två av blocken som är 7 till 12-inches isär, det bör inte vara mer än en ¼-tum av deformationen. Om remskivorna är upp till 16-inches isär, bör det inte vara mer än ½ tum av deformationen. Om det är för mycket böjning, kan bältessträckaren kräva ersättning.
3

Kontrollera systemkraven slangarna. Leta efter hårda fläckar, sprickor eller försämring och slitage. Kontrollera slangar, särskilt runt beslag, för någon olja bubblor, läckage eller tecken på läckage. Byt slangarna vid behov.
4

Inspektera lamellerna på kondensorn för skräp. Kondensorn anses vara en radiator för enheten som luftkonditionering och är monterad framför kylaren. Använd tryckluft för att rengöra skräp från kylaren.
5

Test för rätt köldmedium nivå. Detta kan åstadkommas genom att värma upp motorn till normal arbetstemperatur och placera luften väljaren Temperaturen på den coolaste inställningen. Se till att fläkten är på högsta inställningen och öppna dörrarna på fordonet. När kompressorn ingriper, känner inlopps-och utloppsrör på kompressorn - den ena sidan ska kännas kallare än den andra. Om köldmediet ser skummande, det är lågt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67190.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.