Vad händer om navbultarna är skadade

Vad händer om navbultarna skadas är:? Inget bra. Navbulten skador är inte den mest självklara av mekaniska fel, men dess mycket bakslughet är en del av det som gör det så farligt. Skadade bult symptom kan nära approximering av något mindre allvarliga fel, bland annat dålig anpassning och slitna hjullager. Om du misstänker skada navbulten så smart sak är att ta itu med det innan en annars fin bil lindar upp i fel ände av en klippa. Säkerhetskopiera Out

Beroende på hur bultarna är skadade, kan en av dem töjas något och tillbaka ut ur de kvarhållande gängorna på navet bostäder. När det enda bult backar ut och antingen löser eller tömmer lokalerna, kommer de andra bultarna böja eller sträcka och skapa lite spelrum mellan navflänsen ansikte och navet montera. Navet kommer därefter utöva en växling, lateral belastning på bultarna, deformerar dem ännu mer och skärning aggregatet.
Galling

Efter bultarna backat ur tillräckligt för att skapar spelrum mellan navet och nav fästen, kommer bilens vertikala, laterala och longitudinella belastningar överföra de återstående bult axlar i stället för den platta navet montera där den hör hemma. Dessa spänningar kommer så småningom att böja de återstående bult axlar, vilket vid denna punkt går ut på koncentricitet med tillhörande bulthål. Detta kommer att orsaka skärning i bulthålen, vilket gör dem avlånga och strippa gängorna i hålet.
Snap

när trådarna hopskäming nog, en av två saker kommer att hända. Antingen i sidled påfrestningar på dina bultar ska knäppa en eller flera av dem i två, eller torsionspåkänningar på nav eller hub carrier skickar sprickor streaming genom dem. När de stressen sprickor bildas, det är bara en tidsfråga innan monteringen delar som en stock och förlorar sitt grepp om bilen.
Aftermath

Hjulet kan eller kanske inte helt faller ur bilen, beroende på mekanismens exakta utformningen. Hjulbultarna din broms rotor, som håller till navet via nitar och en fläns. Centret navbulten kan eller kan inte hålla hjulet på bilen, det kan, om du har drivknutar och axelmuttern håller däcket på. Om dina navbultarna misslyckas på en axel som förbinder endast till navet - vilket är fallet på baksidan av de flesta front-förare och framsidan av de flesta bak-drivers - sedan vinka adjö till hjulet så det rullar ut i solnedgång. Addera det bästa råd
p Om du känner någon som kör omkring med skadade navbultarna, berätta för dem att hosta upp $ 15 och köpa en ny uppsättning bultar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68301.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.