Felsökning Ford Windstar ABS & Traction Control

ABS och antispinn på en Ford Windstar bidrar till att ge ökad fordonets stabilitet under körning. ABS, eller låsningsfria bromssystem, bidrar till att förbättra förarens kontroll vid hård inbromsning. ABS-systemet känner av hjulets hastighet och när hjulen låser upp den elektroniskt börjar pumpa bromsarna för dig som du håller bromspedalen. Antispinn fungerar att överföra makten i drivhjulen från hjulet som slirar eller inte kan få grepp på det hjul som har bäst grepp. När dessa system misslyckas eller fel, måste du ha dem servas av en professionell mekaniker. Men innan du tar din Windstar till en butik, bör du felsöka problemet. Saker du behöver
Reservsäkringar (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan gruppcentralen under rattstången i din Windstar genom att dra ner på gruppcentralen lock.
2

lokalisera säkringen för traction control och ABS. Använd säkring för att lokalisera säkringen för dessa system.
3

Dra säkringen för ABS och antispinn med säkringen avdragare i gruppcentralen.
4

Kontrollera metallbandet i säkringen för att se till att remsan inte bränns eller bryts. Om den är skadad på något sätt, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma ampere.
5

Vrid tändningsnyckeln till läge "II" och kontrollera om den "ABS" , eller "Trac" tänds. Om någon av dessa lampor tänds, finns det ett problem med hjullagret montering eller ABS-sensorn på hjullagret. Eftersom sensorerna fast i hjullagret, måste du ha denna del betjänas av en mekaniker som har tillgång till ett hjullager press.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64675.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.