Hur man testar en GM Vevaxel Hall Sensor

Vevaxeln sensor på GM fordon är en hall-effekt typ med två växlar och en enda gemensam magnet. Den får sin spänning från tändningen styrmodulen (ICM). Modulen skickar kraften - 12 volt - till sensorn, sensorn avger en dubbel uppsättning av pulser - en 3X och en 18X - som återförs till ICM. Dessa pulser tolkas av ICM som en vevaxel position i förhållande till övre dödpunkt på cylinder 1. ICM, efter att ha analyserat dessa signaler, justerar timingen i tändningen och skäl spolen orsakar en sekundär tändning till tändstiften. Saker du behöver
Volt och ohmmeter
Vantage eller liknande scanner
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Dra koderna med koden scanner . Anslut skanner i OBS-porten under förarsidan streck. Vrid tändningsnyckeln på och trycker på knappen på skannern märkt "läsa." Skriv koderna ner och korsreferens dem med koden definition diagrammet som medföljer skannern. Om ett problem med vevaxeln sensor inträffat tidigare eller för närvarande sker, kommer det att finnas en kod som anger "vevaxel sensor fel" eller "utanför intervallet."
2

Kontrollera gnista och drift av bränslespridare. Om vevaxelsensor misslyckats, blir det ingen gnista. Om ICM misslyckades, kommer både tändningen och injektorerna avfyras inte. Dra en tändkabeln bort av ett tändstift och sätta in en separat tändstift i tråden för att testa tändningen. Placera kontakten på grenröret eller mot metall och har någon försöker starta motorn. Titta i kontakten och se om det gnistor. Håll inte i handen. Om det gnistor, är problemet någon annanstans. Om det inte gnista, ta bort tändstiftet och skjut tråden tillbaka på gnistan skogssnigel i motorn. Addera 3

Dra en av de elektriska kontakterna bort av en insprutare. Använd voltmetern och kontrollera strömmen på en anslutning hos bränsleinsprutaren. Kom ihåg vad färgen på tråden är som har makten. Sätt testproberna i båda terminalerna i kontakten och stäng av motorn igen och titta för en arbetscykel för att visa på voltmetern genom en fluktuerande indikation. Om den gör det, är sensorn sannolikt fel och behöver kontrolleras ytterligare. Om ingen avläsning syns på spridarna, är ICM som styr sensorn fel.
4

Kontrollera vevaxeln lägesgivare. ICM och sensorn arbetar i samklang med varandra, så båda måste kontrolleras. Vevaxeln sensorn är rätt bakom vevaxelns remskiva på kylaren sidan. Dra den elektriska kontakten och slå på tändningen.
5

Kontrollera om det finns 12 volt med en bly för att kontrollera anslutningarna och hålla den andra till jord. Om det finns spänning, installera om kontakten och gå upp till ICM. ICM är det platt-modulen under coil förpackningar med en elektrisk kontakt på sidan hålls i av en 8 mm bult. De två terminalerna på vardera sida av kolven i centrum är de 3x och 18x ingångar. Om du använder en voltmeter, lägga den i duty cycle. Om den inte har någon intermittens, satte den på 20-volt inställning. För varje varv av veven kommer det att finnas tre pulser på höger sida av kolven och 18 pulser till vänster. Med en voltmeter, skulle det vara omöjligt att se att många pulser i en bråkdel av en sekund med motorn igång, så satte testledningen på endera tråd och koppla bort tändkablarna på spolpaketet. Märk dem att inte få dem förvirrade. Har någon bara bump startmotorn i korta stötar och titta voltmetern för fluktuationer. Om det inte finns några variationer, är sensorn dåligt, om det finns variationer, är ICM dåligt. Om du använder en voltmeter med en intermittens eller ett oscilloskop scanner, krok leder upp på samma sätt och starta motorn. Leta efter långa, platta, segregerade sinusvågor, med alla av dem är kvadratiska och med några branter eller buggar. Om inga sinusvågor är sensorn dåligt. Om du använder en arbetscykel, se till att cykeln är stabil och inga större förändringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64865.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.