Hur man testar en Chevy Generator

Testa generatorn i din Chevy fordon kräver användning av ett par grundläggande diagnostiska verktyg och grundläggande diagnostiska färdigheter. Att lära sig hur det elektriska systemet i din Chevy fungerar och hur noggrant för att testa komponenterna i systemet kommer att ge dig de grundläggande diagnostiska färdigheter som krävs för att diagnostisera mer komplexa system. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Automotive kretstestare
Visa fler instruktioner
1

Testa batterispänningen vid batteriet. Ställ in digital volt /ohm mätare för "Volt D /C" och tryck på mätaren leder till batteripolerna. Den positiva ledaren (röd) går till den positiva batteripolen, och den negativa (svarta) ledningen går till den negativa polen. Spänning på batteriet ska vara 12,7 volt. En läsning som är 12,5 V eller mindre indikerar ett urladdat batteri. Generatorn i Chevy kan arbeta vid lägre spänningsnivåer än vissa andra tillverkare, men ändå kräver viss batterispänning för att fungera korrekt.
2

Kontrollera batterispänningen (12,7 volt) på batteriet matningstråd bultad till baksidan av generatorn. Ett enkelt test är att fästa batterikablarna för din bil krets testare till batteriet och röra sonden änden av testare till terminalen på baksidan av generatorn. Om den röda lampan lyser är lite spänning. Ställ digitala volt /ohm mätare till "Volt D /C" och tryck på positiva mätaren leder till terminalen på baksidan av generatorn medan du rör den negativa mätaren leder till den negativa batteripolen. Värdet ska vara densamma som batterispänningen. Om generatorn i din Chevy inte levereras med batterispänning, kan det magnetiska fältet utvecklats av roterande rotorn i generatorn utvecklas inte, och generatorn har ingen utspänning.
3

Start motorn och testa utspänningen från generatorn. Med motorn igång, bör batterispänningen stiger till 13,5 volt eller högre om generatorn fungerar. Om batterispänningen inte stiger när motorn startar, batteriet testerna bra, och tillräckligt med ström på baksidan av generatorn, byta ut generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64819.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.