Tecken att en Spännare går dåligt

en remspännare används i olika delar av bilmotor, såsom Serpentine belt. Det främsta syftet med alla remspännaren är att skärpa motorn bälte, vilket gör att bandet att vitalisera kongruenta delar av en motor, såsom Serpentine belt till generatorn. Bältessträckare tappar styrka över tid och en förare kan börja märka flera tecken på att en sträckare går dåligt. Spännare Movement

En förare måste lyssna efter eventuella "fladdrande" ljud som uppstår under körning eller när bilen står stilla. Den fladdrande är ett tecken på att bandet rör sig alltför lätt i motorn, vilket indikerar spännaren är för lös. Spännaren och bältet kan behöva bytas ut. Varje ljud som låter som en skrikande, virvlande, eller kvittrar kan vara ett tecken på att spännaren försvagas. Remskivan lagren bör uteslutas först eftersom Lösa lager kan också orsaka en sådan buller. Om ljudet kommer från sträckaren, är det dags att byta ut det.
Batteri frågor
p Om batteriet tänds och släcks under uppstarten av bilen eller när du kör bil, kan detta vara ett tecken på att spännaren försvagas. En normal sträckare snabbar bältet nog att hålla generatorn på, driver bilbatteriet. En uppluckring eller svag sträckare orsakar ett bälte, som serpentin bälte, att sakta ner eller glida ur sitt normala fack i motorn. Bilbatteriet ljuset kommer att gå på när detta händer.
Rust

Vid inspektion av motorn, om rost eller smuts byggs upp runt spännaren, det är nog dags att byta ut det. Rost och smuts uppbyggnad slits ut styrkan i spännaren. Ännu värre, tenderar rost att distribuera till andra delar av motorn, t.ex. generatorn, vilket orsakar ytterligare skador på motorn.
Ålder

regelbundet underhåll kontroller kan avgöra om spännaren behöver bytas. När motorn är kall, ska föraren använda vridmoment på spännaren och snurra den i riktning sträckaren snurrar när motorn är på. Om spännaren inte snurrar smidigt eller om det rör sig i segment, då en ersättare spännare bör övervägas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65361.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.