Felsökning av en Chevy Trailblazer

Ta reda på vad som orsakar problem med din Chevrolet Trailblazer är en enkel procedur om du har rätt diagnostisk utrustning. Din Trailblazer elektronik innefattar en inbyggd diagnostik dator kallas OBD2, vilket kommer att mata ut unika felkoder för att missa elektriska och mekaniska komponenter på din Trailblazer. Du kan ofta få en kod scan utförs gratis av din Chevy återförsäljare eller vid en Biltema. Du kan också köpa din egen OBD2 kod scanner så att du kan utföra en diagnos när du vill. Saker du behöver
OBD2 diagnostisk skanner
Visa fler instruktioner
1

Bestäm platsen för OBD2 diagnostiska porten i din Trailblazer genom att referera till handboken eller genom att känna runt området under ratten, nära toppen av förarsidan fotutrymmet. Den diagnostiska porten kommer att vara ungefär 2 inches bred.
2

Anslut den diagnostiska koden skanner i den diagnostiska porten.
3

Förvandla din Trailblazer tändning till tillbehören position, om din motor inte startar, eller slå på den hela vägen om din motor startar, så att elektroniken är påslagna och motorn går på tomgång, om möjligt.
4

Låt koden felsökningsverktyg för att utföra en kod skanna och ta del av eventuella felkoder som visas på koden felsökningsverktyg.
5

Ta felkoder till en Chevy återförsäljare, auto delar butik, mekaniker, eller utföra en webbsökning, för att ta reda på vad de felkoder representerar. Genom att ta reda på vad specifika komponenter bryts, kan du spara tid diagnostisera problemen och påbörja reparationsprocessen förr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67384.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.