1994 Chevrolet C1500 startar inte

Den 1994 Chevy C1500 Silverado var oftast utrustad med antingen 4,3-liters V-6 eller mer kraftfull 5,7-liters V-8. Trucken har en historia av bevisad tillförlitlighet, och är sällan ett offer för allvarliga mekaniska problem. Det finns några enkla tester för att avgöra varför din 1994 C1500 inte startar. Dessa kan utföras av en målmedveten gör-det-självare med några enkla verktyg. Saker du behöver
Multimeter
Bränsletrycksmätare
Inline gnista testare
Timing ljus
tändstiftsnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner

1

Test för rätt spänning på batteriet, och med batteriet under belastning. Batterispänning bör vara mellan 12 och 13,5 volt på batteriet. Medan han fortfarande håller multimeter leder till terminalerna, har en assistent försök att veva motorn. Spänningen bör inte falla under 9 volt. Om den gör det, måste batteriet laddas eller bytas ut. Även om batteriet fortfarande slår bilen över, kommer allt under 9-volts värde aktiveras inte styrmodulen eller insprutare.
2

Kontrollera att bränslemätaren fungerar, och det finns faktiskt bränsle i tanken. Testa bränsletrycket. Med nyckeln i läge "Av", bifoga bränsletrycksmätaren till montering på bränsleledningen. Försök starta bilen, och ta avläsningen från mätaren. Det bör vara mellan 9 och 13 psi. Om det inte är, kolla bränslefiltret. Kontrollera också ström till bränslepumpen, och se till att bränslepumpens relä fungerar. Om dessa åtgärder inte fungerar, kommer bränslepumpen behöver bytas.
3

Kontrollera gnista. Ta nummer ett tändkabeln, och installera en inline gnista testare. Har en assistent försök att veva motorn, och titta efter gnista. Det borde vara en het vit gnista i fönstret i den gnista testare. Om det inte finns, ta först bort styrenheten, finns under fördelarlocket, och har det testats av en lokal Biltema. Detta är den vanligaste orsaken till ingen gnista på en Chevy C1500. Om modulen testar bra, ta bort spolen från toppen av fördelarlocket, och har den testade också. Kontrollera alla grunder, som en dålig grund kommer också att orsaka någon gnista.
4

Kontrollera timingen. Medan fördelarlocket avlägsnas, har en assistent vev motorn, och säkerställa att distributören rotorn roterar. Om det inte är återförsäljaren axeln eller kugghjulet skadad, och distributören kommer att behöva bytas ut. Montera fördelaren, och med en induktiv timing ljus, testa timing. Med klämman runt nummer ett tändstift tråd, sikta tidpunkten ljus vid tidpunkten fliken strax ovanför den harmoniska balansblock. Tidpunkten ska tändas inställningsmärkena när den blinkar. Om den inte gör det, se servicehandboken eller utsläpp klistermärke under huven på din bil för att bestämma timing specifikationer och justering.
5

Kontrollera tillräcklig kompression. Om din Chevy fortfarande inte startar, använd en tändstiftsnyckel att dra nummer ett tändstift, och installera adaptern kompressionsmätare. Dra runt motorn under fem sekunder, och sedan kontrollera behandlingen. Det bör vara mellan 90 och 110 psi. Kontrollera alla andra cylindrar samt, installera varje plugg innan du testar nästa cylinder. Skriv alla resultat nere. Cylindern läsning bör alla faller inom specifikationen, och får inte variera med mer än 5 procent. Om de gör det, det finns interna motorproblem. Konsultera en professionell för korrekt diagnos och reparationsalternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66870.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.