Hur berätta om en bil Rim är böjd ?

Din bil kan göra många ljud när du kör på en väg . Mekanik ofta kommer att säga att ett konstant dunkande ljud betyder en bucklig fälg är sannolik . Vinglar eller skakning i däcken kan också vara tecken på böjda eller skadade fälgar . Men du kan inte vara helt säker på att skada en fälg tills du visuellt undersöka det . En mekaniker kan hjälpa dig att avgöra en RIM: s situation och huruvida de kan vara fast eller inte . Det finns några riktlinjer som hjälper dig att upptäcka om din bil fälgen böjs innan den till en mekaniker . Instruktioner
1

bort fälgen från däcket . Om skadan inte är uppenbar när fälgen är på däcket , ta en närmare titt .
2

Undersök båda läppar fälgen . Titta efter bucklor , varp , fördjupningar eller utbuktningar på utsidan och insidan läpparna . Läppen är där de flesta av skada på en fälg oftast inträffar .
3

Lay kanten ner på en plan yta . Undersök fälgen för att se om det gungar på ytan eller om den ligger plant .
4

Ta fälg till en däck butik för att få det checkat ut . En mekaniker kan inspektera fälgen och berätta om det är böjt eller skadat . En mekaniker kommer att placera ett däck och fälg på ett hjul balans maskin . Detta är ett mycket effektivt sätt att berätta om en fälg är skadad .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66452.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.