Felsökning topplock Läckor

Cylinderhuvudet fungerar som monteringsytan för delar gasarmaturen, inklusive vipparmar och axlar, ventilfjädrar, ventilskaft, stötstänger och ibland kamaxeln. Cylinderhuvudet fungerar också som toppen av cylindern förbränningskammaren, hålla begränsat avgassystem och kompressionstryck. Tätningen mellan motorblocket och topplocket består av en metall komprimering packning som motstår värme och måste vara täta. Dock kan vissa packningar bära med åldern, blir förorenat eller bränna bort. Packningen medför dålig motorprestanda, överhettning och andra symptom. Saker du behöver
Vakuummeter
kompressionsmätare
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Flytta fordonet i parken eller neutrala och ställa nödbromsen. Lyft huven. Har en assistent starta fordonet för att höja den till normal arbetstemperatur. Har assistenten tryck ned gaspedalen flera gånger till "rev" motorn medan du undersöker utsläppen från avgasröret. Varje vit ånga eller spewing vatten (eller ånga) som lämnar ändröret indikerar att vatten har kommit in i förbränningskammaren. Den mest sannolika kandidaten för felet kommer att vara en dålig topplockspackning på en vatten passage plats.
2

Flytta till fordonets front och med en kall motor, ta bort kylaren och tanklocket. Har en assistent starta fordonet och föra den upp till normal arbetstemperatur. Berätta assistenten att fluktuera RPM upp och ner. Undersök insidan av kylaren och överflödesbehållare. Om du ser några bubblor, gurglande eller vatten skummar från locket öppnas, betyder det förbränningsgaser har gått över till en vattenkanal i topplockspackning. Addera 3

Kontrollera skicket på vattnet (kylvätska) i kylaren vid påfyllningsröret eller i expansionskärlet. Om vattnet ser grumligt eller mörkt gul, berättar att man som en oljekanal har gått över till en vattenmantel i topplockspackningen. Ibland vattnet kommer att visas skummande och har konsistensen av en milkshake.
4

Bestäm om fordonet har en temperaturmätare eller streck ljus som indikerar en överhettning. Om bilen går varm när fläktarna, vattenpump, kylare och temperatur sändarenheterna fungera, kan det tyda på att blåst topplockspackning gaser har värmts upp en vatten passage.
5

Lyssna efter onormala ljud kommer från motorrummet som låter som "plapping" eller klappa ljud. Dessa ljud bör ske med en ökning av motorns varvtal. En kombination väsa-klappar buller innebär att en topplockspackning förmodligen har blåst nära förbränningskammaren och förbränningsgaser har rymt genom den yttre kanten av packningen.
6

Titta på skicket på oljestickan när du drar ut den. Brunaktig vit eller gul olja är ett tecken på förorening av vatten, vilket indikerar en packning i oljekanalen har gått över till en vattenmantel i huvudet eller blocket.
7

Hook vakuummätare upp till en bra motorns vakuum källa, såsom en slang vid spjällhuset, distributör eller PCV ventil anslutning. Se bilens instruktionsbok för rätt motor vakuum läsning. En onormal ökning av vakuum kan indikera en dålig packning, suger i luftöverskott.
8

Koppla från spolen (hög spänning tråd) från spolen eller spolpaketet. Ta bort tändstiften med rätt uttag och skiftnyckel. Sätt en passande komprimering mätare i en cylinder i taget. Har din assistent dra runt motorn sju eller åtta gånger sedan stanna. Spela PSI avläsningar. Se bilens instruktionsbok för korrekt avläsning. Varje cylinder är lägre än 30 PSI kan tyda på en blåst topplockspackning. Kontrollera pluggarna efter att de har tagits bort en efter en. Leta efter brun eller vit skorpa på tändstiftets elektroder. Detta tyder på att vatten har trängt in i cylindern via topplockspackning eller genom en sprucken blocket eller huvud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65640.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.