Min 2002 Buick 3800 startar inte efter tankning

Den 3800 Motorn är en 3,8 liters V-6 motor som började som en V-8 motor med två cylindrar slutade. Det introducerades först i en Buick 1962. Sedan dess har genomgått två stora uppdateringar, den andra 1995. Det har blivit grunden för V-6 motorer för bilar i hela General Motors linjen. Alla 2002 Buick som var utrustade med en V-6 använde 3800. Av tjänsten som utfärdats av General Motors för 2002 års Buick med 3800, bara sju avser bränsle frågor och ingen innebär problem med återstart efter tankning. Bilister har ibland problem med att starta en bil efter tankning, men det oftast har ingenting att göra med vilken typ av bil eller motor. Instruktioner
1

Avlägsna tanklocket, sedan försöka starta bilen igen. Om bränsletanken blir för full kan det skapa ett vakuum som förhindrar gas från att nå motorn. Avluftningsventilen på bränsletanken förhindrar normalt detta. När motorn är igång, sätt gasen locket igen. Detta problem påverkar inte körbarhet eller orsakar andra problem. Nämn det på din nästa rutin servicebesök.
2

Vänta minst fem minuter och försök sedan igen. Som bilar ålder, en del utvecklar ett problem som börjar när motorn är varm. Försök starta var femte minut. Dra INTE alltför ofta eller du kan överhettas startmotorn. Om detta löser problemet, schemalägga en tjänst utnämning, eftersom det skulle kunna tyda på en mer allvarlig bakomliggande problem. Ha en mekaniker check för fläckas bränsle
3

. Om det bränsle du använt är förorenad antingen din bil inte startar alls eller kommer att köra mycket grovt efter start. Du kommer att behöva få bilen till en verkstad direkt för att få bränsletanken och ledningar rensas och rengöras av en professionell mekaniker.
4

Bärga bilen till en verkstad om ingen enkel lösning verk. Ibland ett problem bygger över tid och kan bara tillfälligtvis uppvisar symptom efter tankning. Till exempel kan system som styr bränsle till luftförhållandet att försämras på ett sätt som ännu inte påverkar kallstarter, i vilken syre är tät, men inhiberar inte varmstarter, i vilka syre är tunnare. Om problemet har uppstått flera gånger, bör du boka en tid hos en bilverkstad. Återkommande symtom är indikatorer på ett problem som du vill ha korrigerats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67453.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.