Felsökning av en BMW 2000 540I som inte startar

Äldre europeiska importera bilar ofta har elektriska fel som förhindrar deras start. Batteriet är den vanligaste orsaken. Men om den använder Bosch elektronik kan det behöva ersättas i sin helhet, vilket skulle kräva en skicklig mekaniker. Den 540i använder också BMW V8 som har ett antal mekaniska problem som dyker upp efter 60.000 miles som också skulle kräva en skicklig mekaniker. Men det finns fortfarande ett antal grundläggande steg som kan klara upp vanliga problem som hindrar bilen från att starta. Saker du behöver
Bilbatteri
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Hur identifiera en icke-Starting BMW 540
1

Vrid nyckeln. Leta efter instrumentpanelen tänds för att antingen komma på eller flimra och för att motorn tuff, vilket tyder på att det vänder över men inte tända.
2

Stäng av BMW bort och tryck på knappen Huvlås. Prop huven upp med huven prop stick på sidan av motorrummet. Titta på batteriet i övre vänstra delen av motorrummet och kontrollera skum på toppen eller sidan. Detta skum anger att batteriet läcker syra och bör bytas ut. Batterisyra kan bränna huden, så ytterst försiktig eller anlita en mekaniker för att göra jobbet. Om det inte finns någon skum, sedan en kraftig duns på din sko på elektriska tjänster kan återansluta elektriska klämmor om de har blivit ogjort.
3

Vrid 540 igen, letar efter den instrumentpanelen ljus att reagera och för att motorn ska drick eller komma på. Om det är tuffar men ändå inte förbränningen då batteriet kan vara död. Ta bort batteriet genom att lossa "O" ring klämmor på stolparna med en platt och sedan lossa den kvarhållande hårdvara för hand Skjut ut batteriet och skjut sedan ett nytt batteri i. Sätt tillbaka de elektriska klämmor och kvarhållande hårdvara, försiktigt så att inte för hårt.
4

Vrid 540 igen och kontrollera lampor och puttra. Om lamporna kom på men motorn fortfarande inte startar igång då motorn är flooded.To klart en översvämmad motor måste du torka bort bränsle-täckta tändstift med Clear Flood läget. Tryck på gaspedalen hela vägen ner och upprepade gånger slå på tändningen. Gör detta tre eller fyra minuter och sedan släpper gaspedalen och ta nycklarna ut.
5

Försök att slå 540 om igen och om bilen fortfarande inte startar då en mekaniker behövs för att fixa bilen som Bosch elektronik kan ha gått dåligt eller V-8 kan ha en mekanisk fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66165.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.