Felsökning av luftkonditionering i en Ford Focus

Om luftkonditioneringen inte är fungerande i din Ford Focus försöka felsöka problemet själv. Du kan bli glatt överraskad över att det är en enkel fix. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Titta först på den grafiska displayen på instrumentbrädan. Om det är tomt, eller om luftflödet kontrollerna inte fungerar korrekt, är problemet i kontrollpanelen. Koppla bort batteriet först.
2

Ta bort paneler på passagerarsidan, skruva de fyra plåtskruvarna, och lossa kablarna från kontrollerna. Koppla den elektriska kontakten och ta bort manöverpanelen.
3

Lyssna till fläktmotorn för att se till att den är igång, men inte alltför högt. Kliv in i bilen och spela med luft reglagen på instrumentpanelen för att se till att fläktmotorn gör lämpliga ökningar och minskningar i volym.
4

Starta motorn på bilen och låt den gå medan du tittar på kompressorn. Leta efter uppenbara tecken på felfunktion. Tryck båda av slangarna är anslutna till kompressorn. Ju större man bör vara svalt, och den mindre slangen bör vara varm, men inte plågsamt varmt.
5

Se till pilot lampor inne i bilen fungerar och den grafiska displayen är tänd. Om dessa inte fungerar kan det vara kontrollpanelen eller styrkablar. Hitta kontrollpanelen i en Ford Focus genom att ta bort trim panel omger luftreglage.
6

Ta de tre små styrkablar ut från under instrumentpanelen. Koppla kablarna från baksidan av kontrollpanelen, och dra ur elkabeln innan du tar bort den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63755.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.