Felsökning av en Check Engine Light på en 2003 Ford Ranger

Check- motorn ljuset på din 2003 Ford Ranger tänds när det finns ett problem med Ranger utsläpp styrsystem . Även om detta är oftast en felaktig sensor , kan det tyda på ett dåligt katalysator eller någon annan komponent . För att vara säker på det exakta problemet , måste du hämta felkoder som genereras och lagras på Rangers ombord diagnostik dator . Det enda sättet att göra detta är med en på omborddiagnos felsökningsverktyg , eller OBD Scan Tool . Saker du behöver
OBD Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den öppna porten till vänster om säkringen panelen . Detta är en stor hamn görs för OBD Scan Tool plugin , det är den enda stora nog att rymma Scan verktygets stickpropp . Anslut felsökningsverktyg i den.
2

Sätt startnyckeln i tändningslåset och vrid tändningen till läge "II" .
3

Vänta för OBD scan Tool för att hämta felkoder från Ford Ranger dator . Skriv ner dem . Använd din 2003 Ranger tekniska servicemanualen för att avgöra vad koderna betyder , eller ta koderna till en Ford återförsäljare och be serviceavdelningen att översätta felkoder . Koderna kommer att berätta vad som är fel , och du kommer att kunna avgöra vad man ska göra åt problemet . Du kanske också kunna hitta några av de mer vanliga felkoder online gratis ( se resurser ) .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64848.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.