Battery Hydrometer Instruktioner

Ett batteri hydrometer mäter koncentrationen av svavelsyra och vatten i varje cell i ett batteri, i en mätning av specifik vikt. Detta är en direkt indikation på integriteten av anoderna i cellen, och är den enda säkra metoden för att fastställa om batteriet kan hålla en laddning i varje cell. Eftersom anoden utarmar, är cellens förmåga att upprätthålla en koncentrerad koncentration av vatten till svavelsyra minskas. Dess förmåga att lagra energi är allvarligt äventyras. Den bästa tiden att kolla cellerna är efter att batteriet har haft tillräckligt med tid för att vara fulladdat, eller under en låg strömstyrka episod, som i en hård start. Kontrollera aldrig cellerna efter försvagas, eftersom vattnet kommer att flyta ovanpå syran. Det primära intresset genereras av en cell som har mer än en 0,5 skillnad i specifik vikt. Ett fulladdat, bra cell kommer att ha en läsning av 1,250-1,275 specifik vikt eller högre. Areometrar har ett mätområde 1,100-1,300 specifik vikt. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Gummihandskar
Hydrometer
Vatten
Liten vanlig skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla batteripolerna, som börjar med den negativa polen, med hjälp av en skiftnyckel. Ta av batteriets lock, med hjälp av skruvmejsel.
2

Kontrollera och anteckna värdena från varje cell. Hydrometern ser ut som en stor kalkon Baster, med en kula i glasrör och specifika nivåer gravitation som anges på sidan. Sätt i hydrometer röret in i en cell och dra tillräckligt syra i röret tills bollen flyter. Titta på sidan av röret och läsa nivån av syra intill den numrerade märke på röret. Kläm lampan och tvinga syran tillbaka in i cellen. Gå till nästa cell.
3

diagnostisera avläsningar. Om någon cell visade över en 5 procents skillnad, är cellen och batteriet dåligt. Om alla celler var jämn, men låg, är generatorn dåligt och inte laddas ordentligt, eller om fordonet har ett kort som tömmer batteriet.
4

Fyll batteriet med buteljerat vatten, som behövs och byt ut locken. Installera batteripolerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68343.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.