Felsökning av en överhettning Bilbatteri

En överhettning batteri kan presentera en mycket farlig situation för någon i närheten av fordonet, liksom själva fordonet. Om generatorns spänningsregulator börjar att misslyckas, eller har misslyckats, kan generatorn börja skicka för mycket spänning tillbaka till batteriet, vilket i sin tur gör att batteriet överhettas. När batteriet överhettas elektrolytlösningen inuti kokar och slutligen batteriet kan explodera skicka batterisyra i alla riktningar. Om du luktar ruttna ägg, märker ditt batteri är svullnad, eller se ångan som kommer ut av det, kan batteriet vara överhettad. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Handskar
Batterikabel skiftnyckel
Destillerat vatten
Rags
Socket som
Bältessträckare verktyg
Visa fler instruktioner

1

Stäng av motorn omedelbart om du misstänker att batteriet är överhettad.
2

Vänta tills fordonet har svalnat. Låter det sitta över natten är bäst att se till att allt har svalnat helt.
3

Sätt på dig glasögonen och handskar, öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln med batterikabeln skiftnyckel.
4

Gå till steg 6 om batteriet är underhållsfritt. Om det är, kan du se orden "Underhållsfri" på själva batteriet. Om du inte ser dessa ord, kontrollera om det finns lock på toppen som du kan ta bort för att lägga till vatten. Om det inte finns några avtagbara lock, är batteriet underhållsfritt.
5

bort locken och se om vattnet är lågt. Vattnet ska komma direkt till botten av locket, när locket är stängt. Om batteriet behöver vatten, häll försiktigt i lite destillerat vatten. Använd trasor att omedelbart sanera någon overflow, du vill inte att det sura vattnet att droppa på andra komponenter inuti motorrummet
6

Använd uttaget inställd för att ta bort generatorn.. Du kommer att behöva ta bort Serpentine belt först, med en remspännare verktyg. Om du inte har ett verktyg bältessträckare, kan du använda en hylsnyckel, men vara mycket försiktig, eftersom hylsnyckel kan tillåta dig att över-vridmoment spännaren och bryta det.
7

Take generatorn till din lokala Biltema och ha det bänktestade. Oddsen är, behöver du en ny. Tänk, ombyggda generatorer är sannolikt att dö snart efter installationen, så om du har möjlighet, köpa en kvalitet generator byggd av bilens tillverkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64607.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.