Felsökning av en 1999 Yukon Air Conditioner

Den 1999 GMC Yukon kom med en stor, 5,7-liters V-8 motor som skjuter ut mer än 255 hästkrafter. Generellt stora V-8 motorer avger mycket värme. Att värmen lämnar så småningom motorrummet och in i cockpit genom ventilation. Detta innebär att du måste ha en high-powered systemet luftkonditionering för att kyla alla ner under sommarmånaderna. Om luftkonditionering enheten inte svarar som den ska, är det lätt att diagnostisera problemet. Saker du behöver
1999 GMC Yukon A /C tjänsten passande
1 kan A /C uppladdning ångan med slang och mätare
Visa fler instruktioner
1

Turn Yukon på och stänga av enheten luftkonditioneringen på. Om kompressorn fungerar, gå vidare till steg 2. Om kompressorn inte startar, kommer det att behöva bytas ut. Detta är en reparation som bör hanteras av en tekniker.
2

Anslut Yukon tjänsten passande munstycke för omladdning luften kan och fästa slangen till slutet av munstycket. Vrid munstyckets topp att släppa en liten mängd luft och stäng den efter en sekund. Detta kommer att rensa slangen någon extra luft.
3

Öppna Yukon huven och vrid Yukon på. Sätt luftkonditioneringen på "High" eller "Max." Anslut ladda slangen till Yukon luftkonditionering ventil. Ventilen finns på den bakre väggen av motorrummet. Ventilhatten kommer att vara blå. Öppna tjänsten ventilen på laddning kan för att skjuta ladda ånga i Yukon luftkonditionering. Stanna när slangen mätaren läser mellan 25 och 40 psi.
4

Låt luftkonditioneringen att köra på hög i fem minuter. Detta kommer att testa om det finns en läcka. Om luften är sval under hela tiden medan luftkonditionering enheten är igång, du mer än sannolikt bara sprang ut ur kylvätska.
5

Övervaka luftkonditioneringen på 1999 Yukon för de närmaste månaderna . Om luftkonditionering slutar släppa kall luft efter bara ett par veckor eller månader av användning, det finns en läcka. Detta innebär att du kommer att få enheten spolas eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67581.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.