Timing Chain felsökning

Tidpunkten kedjan mekaniskt förbinder rotation av motorns vevaxel till rotationen av kamaxeln som kontrollerar den exakta öppning och stängning av inlopps-och utloppsventilerna på toppen av varje cylinder som kolvarna rör sig genom deras komprimering och avgas stroke. En sliten, skadad eller trasig kamkedjan kan störa ventilens synkronisering, vilket orsakar förlust av makt, svårstartad eller motorhaveri. Lyckligtvis kan väl smorda timing kedjor varar livet av en motor inte utsätts för ofta förekommande och långvarig motorns maximala acceleration. Erkänner tidiga tecken på en möjlig kedja misslyckande kan förhindra kostsamma klaffbyte. Saker du behöver
Stetoskop eller 2-fots längd trädgårdsslang
vit krita
Assorted hylsnycklar
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen med väljaren i parken och handbromsen ilagd. Kontrollera att fläkten och luftkonditionering är avstängda. Öppna huven och lyssna efter ett rasslande ljud i motorrummet. Lös eller skadad kedja kan slå mot dess transmissionskåpan eller motorblocket, och rassel ökar med motor acceleration. Hitta den exakta platsen för ljudet genom att placera ett stetoskop (eller slang) mot den övre kamkedjan svepning och lyssna efter en ökning av tjattrande buller.
2

Stäng av motorn. Avlägsna fördelarlocket. (Denna felsökning teknik är inte tillämplig på motorer med elektroniska tändningar.) Bifoga en djup socket och breaker bar till vevaxeln spjäll remskiva mutter och observera distributör rotorrotation när du långsamt vrider vevaxeln medsols. Om rotorn inte rör sig innan vevaxeln har vridits 15 eller fler grader, har kamkedjan sträckt, är löst på grund av en defekt kedjesträckare remskiva, eller har slitna redskap.
3 < p> Vrid vevaxeln tills inställningsmärket på innerkanten av vevaxeln spjäll remskiva blir synlig. Märk den med en bit krita. Leta tidpunkten pekaren strax ovanför och bakom vevaxelns remskiva. Chalk den övre dödpunkten (TDC). Det kan vara bara en timing märke eller mer sannolikt en tallrik stämplat med siffror strålar ut på båda sidor av en "0" som representerar TDC.
4

Koppla bort alla motor tillbehör störande med tillgång till den övre timing kedjeskyddet. Ta bort locket för att exponera kamaxelhjulet och kedja. Med vevaxelns remskiva vid TDC, bör tidpunkten prick på den sida av kammen remskiva rada exakt upp med en timing märke på kammen hölje. Markera de två märken med krita. Eftersom fyrtaktsmotor vevaxel måste göra två hela varv för att kretsa kamaxeln en gång, kan kammen inställningsmärkena visas 180 grader från varandra. I så fall, skiftnyckel vevaxelremskivan runt ett helt varv till TDC och kontrollera cam inställningsmärkena. Om de inte är exakt uppradade, är att din slutliga beviset på att kamkedjan har skadats.
5

Byt kamkedjan. När du har identifierat kamkedjan som orsak till motorns svårstartad eller grov kör problem, är det enda alternativet för att ersätta den med en ny originalet (OEM) eller efter marknaden kamkedjan. Kort sagt, när du har hittat problem som kamkedjan, det finns ingen reparation utan att ersätta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67043.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.