Hur berätta om en PCV ventil är dåligt?

Den positiva vevhusventilationssystem är ansvarig för att minska utsläppen från motorn . Den PCV ( positivt vevhusventilerande ) ventil inom PCV motorn är en liten fjäderbelastad ventil med en glidande tapp inuti. Den tapp kommer att öka eller minska luftflödet för att reglera den luftvolym som passerar genom PCV-ventilen . Slangen på toppen av PCV-ventilen är ansluten till en vakuumöppning på spjällhuset. Slangen tillåter ångorna att riktas in i motorn utan att bygga upp på spjällhuset. Det är viktigt att PCV-ventilen fungerar korrekt för att säkerställa tillräcklig luft till bränsleblandningen . Kontrollera PCV ventilen regelbundet för att säkerställa att systemet fungerar effektivt . Instruktioner
1

placera fordonet i parken och öppna huven . Lokalisera PCV ventil på ventilkåpan eller intag dal , beroende på din bil . Ventilen sitter i ett vitt gummigenomföring . Se fordonets handbok för exakta platsen .
2

Vänd fordonet på samtidigt hålla växelspaken i parken . Låt motorn gå några minuter för att värma upp Addera 3

Placera ett finger över änden av ventilen , . Bör det finnas sug som kommer från ventilen . Om det inte finns något sug , är ventilen eller slangen ansluten och behöver bytas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65237.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.