Min Chevy Impala startar inte

Precis som med alla sedan kan din Impala har problem med att starta vid några tillfällen. Om din Impala inte startar kontrollera ett par saker innan du ringer en mekaniker för att spara tid och pengar. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset för Impala och försöka slå det. Om knappen inte tänds alls eller helt, kontrollera att vara säker på att rattaxeln inte är låst eftersom hjulen kan vara i fel läge. Vrid ratten åt vänster och sedan åt höger och vicka på nyckeln. När rattstången är i rätt läge, bör du kunna vrida om nyckeln och eventuellt starta motorn.
2

avgöra om det finns tillräckligt med bränsle i fordon för motorn att starta. Om du är osäker på hur mycket bränsle som finns i bilen eller om du vet att det finns väldigt lite att ingen, tillsätt en liter bränsle i tanken och försöker starta bilen igen. En låg eller tom tank i en Chevy Impala kan orsaka motorproblem och att motorn inte startar eller körs kontinuerligt. Addera 3

Kontrollera batteriet genom att vrida nyckeln till "tillbehör" läge , det läge i vilket de elektroniska delarna av din Chevy Impala kommer att fungera, även om motorn inte är igång. Slå på innerbelysningen eller strålkastare och kolla om de lyser upp. Om de inte gör det eller om de är mycket svag, kommer det troligtvis ett problem med batteriet. Batteriet kan behöva hoppa igång, åtalats eller ersätts helt.
4

Kontrollera vätskorna. Hitta spaken som frigör huven och dra den. Gå till framsidan av bilen och öppna huven. Leta reda på och kontrollera överföring, olja och kylvätska nivåer. Om de inte är fyllda till minsta påfyllningsstrecket lägga till lämpliga vätskor och försöker starta motorn igen. Utan tillräckliga mängder av dessa vätskor kan Impala motorn skadas eller har svårt att starta.
5

Lyssna efter ljud när du försöker starta motorn som kan tyda på ett problem med tändningslåset, startmotorn , eller bränslesystemet. När du försöker starta motorn om du inte hör något ljud alls det kan finnas en defekt tändningslåset. Om du hör klickande ljud kan det finnas en felaktig starter. Om motorn inte startar kortvarigt eller intermittent, kan det finnas ett problem med bränsleledningen, pump eller filter.
6

Kontakta en professionell. Om du inte kan fastställa orsaken till din Chevy Impala inte startar, är det dags att ringa en professionell. Har fordonet bogseras till en verkstad eller återförsäljare som kan göra ytterligare diagnostiska tester och reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66454.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.