Återställa CEL på en 2004 Cavalier

Sedan 1996 har On-Board Diagnostic II-systemet underlättade den diagnostiska processen för alla professionella och amatörer auto mekanik. Denna standardiserade diagnostiska system levereras monterad på varje America-bundna bil och ständigt övervakar de många utsläpp-styrsystem och sensorer som bilen körs. Om OBD II-systemet upptäcker ett fel i något utsläpp-anordning eller motorstyrenheten, utlöser det en "check engine" lampan på fordonets instrument. Återställa detta CEL på 2004 Cavalier är en enkel uppgift som kräver ett speciellt verktyg. Saker du behöver
OBD II scanner
Visa fler instruktioner
1

Justera förarstolen så långt tillbaka som det går. Titta på undersidan av knät bolster, kåpa närmast knäna när du kör, och lokalisera den diagnostiska länken kontakt. Det är en hankontakt i samma form som kontakten på OBD II skannern.
2

Anslut OBD II skanner till Cavaliers diagnoslänkmeddelandet kontakt.
3

Vrid tändlåset till läge "RUN", men starta inte motorn. De flesta skannrar slås på automatiskt vid denna punkt, men vissa inte. Om din skanner inte slås på automatiskt, slå på den manuellt.
4

Initiera skannerns "Scan Codes" eller "Läs Codes" funktionen. Den specifika process varierar beroende på vilken typ av scanner, så hänvisas till skannerns instruktioner. De flesta skannrar har en "Scan"-knappen som måste pressas för att starta processen.
5

Se när skannern ansluts med Cavalier datorsystem och hämta diagnostiska data. När det är färdigt, visas skannern koderna, och i vissa fall en beskrivning av koden.
6

Initiera "Radera Codes"-funktionen på skannern. Denna process varierar också beroende på skannern, så hänvisa till bruksanvisningen. På de flesta skannrar, bläddrar du helt enkelt att "Erase" på skannerns skärm och tryck på "OK" eller "Enter"-knappen, eller om du bara trycka på "Radera"-knappen.
7

Observera som scanner raderar koderna lagras på datorn och "Check Engine" lampan släcks.
8

Vrid Cavalier tändning till "Off" läge och koppla ur skannern.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68454.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.