Problem med en 1990 Ford Festiva

Den 1990 Ford Festiva var ett billigt två-dörrars sedan hyllas för sin utmärkta gas körsträcka och lågt pris. Med en 1,3-liters, fyrcylindrig motor, gjorde Festiva har inte så mycket makt, men kunderna älskade det för sin pålitlighet, säkerhet och dess kicky stil. Däremot har bilen har vissa problem i samband med komfort, hantering och acceleration, samt flera påminner på olika delar. Comfort

endast något större än ett kylskåp, var Festiva kunna vinna måste av sin imponerande bränsleeffektivitet från sin lilla storlek. Med bara två dörrar, hade Festiva bara antydan till en baksätet och var något obekvämt för förare med större ramar. Vissa användare på Edmunds.com har föreslagit att ratten flyttas så att föraren mer benutrymme. Även om dess motor var inte särskilt högt, den Festiva
Noise

hade mycket lite ljuddämpning. Vissa förare har klagat av överdriven stuga buller, särskilt vid acceleration eller när du placerar bilen under stor påfrestning, till exempel när man går uppför backar.
Ström

En del av orsaken till Festiva s bränsleeffektivitet var sin liten motor, som var i stånd att alstra endast 63 hästkrafter. Vid fyra cylindrar och 1,3 liter, var motorn ännu mindre kraftfull än den redan relativt liten Honda Accord och Toyota Corolla, dess främsta konkurrenter. Detta skapade svårigheter för ägarna försöker accelerera med någon snabbhet, dra betydande laster eller köra uppför backar. Ändå var många förare bekväm med denna kompromiss, villiga att försaka effekt för körsträcka och pålitlighet.
Ingen Kopphylla

1990 hade de flesta förare kommer att förvänta sig en mugghållare i sin bil. På 1990 Festiva, var den här funktionen sin frånvaro. Ford korrigerat felet för 1991 modellen, men ägarna av 1990 Festiva tvingades improvisera. Flera noterade att de framgångsrikt hade bort den främre delen av sin askkopp i baksätet och använde det som ett provisorium mugghållare.
Påminner

Enligt Cars.com, 1990 Ford Festiva var föremål för två påminner om olika delar som kan ha ingått i bilen vid montering eller läggas till vid efterföljande underhåll och reparation. Den första, utfärdat år 1990, var för felaktigt instrument kluster i Festivas tillverkade mellan oktober och november 1989. Den andra, från 1995 och gäller för alla Festivas av årsmodell 1992 och tidigare, gäller säkerhetsbälten, några av de spännen som hade utvecklat sprickor och misslyckats med att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64807.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.