De tecken på en sliten Strut på en bil

utslitna fjäderben inte kan hålla dig från att köra din bil, men det kan ändra hur bilen hanterar på vägen. I själva verket kan slitna stöttor och stötar gör ibland bromsar mindre effektiva i att stoppa en bil snabbt --- även orsakar spinouts. Veta varningssignaler om detta problem kan du veta när det är dags att få bilen till verkstaden. Bromsförmåga näsa dyk

När bilen rör sig längs med normal hastighet och du måste bromsa plötsligt, kan du märka den främre delen av bilen gör en störtdykning när du sakta ner. Den plötsliga Fördröjningen kommer naturligtvis göra att bilen flytta sin vikt framåt, men om du märker den främre änden dips dramatiskt vid inbromsningar, det finns en god chans stagen är slitna.
Lean In Hörn

När du går hårt in i en sväng, kan du känna din vikt förskjutning mot utsidan av svängen. Bilens fjädring hjälper till att hålla däcken i god kontakt med vägbanan när bilen rundar hörnet. När stagen är slitna, kommer du att märka en avsevärd ökning av mängden magert bilen har när du kör in i en stram hörn. Med rätt-fjädring, bilen är mycket mer benägna att krama svängen och bibehålla en hälsosam vikt fördelning.
Bounce Test
p Om du trycker ned på den främre delen av bilen när den sitter i parken, kan du göra brukar den främre änden flytta upp och ner. När stagen är i gott skick, bilen kommer oftast bara pop tillbaka till sitt ursprungliga läge utan ytterligare rörelse. Om den främre änden studsar upp och ner en eller två gånger, då stagen är troligen slitna och behöver bytas. Cupping Däck
p Om din bil upplever
ett eller flera av ovanstående symtom, kontrollera dina däck för ojämnt slitage kallas koppning. Koppning däck har till synes slumpmässiga slitage som orsakas av instabila fjädring ständigt skiftande camber och toe av hjulen. Om dina däck slits ut långt innan de ska, kan detta vara orsaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65747.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.