Vad orsakar en 1998 Mercury Sable att Baktändning & Sputter?

1998 års Mercury Sable har flera rapporter om problem från olika webbplatser bil granskning. Dessa problem varierar beroende på problemet, men när Sable motorn börjar tändas felaktigt eller spotta, kan det vara minskat ner till tre orsaker. En motor misständningar är när en av cylindrarna förlorar makt i förhållande till de övriga cylindrarna. Bränsle Problem

Fuel frågor (brist på bränsle till en cylinder, dåligt bränsle eller ett problem med en av spridarna) orsakar ofta 1998 Mercury Sable motorn misständningar eller spotta. En brist på bränsle i en cylinder hindrar cylindern från att arbeta på högsta effekt. Bad bränsle kan komma från bensin som har vatten föroreningar eller annars låg kvalitet bensin. Bränsleinjektorer låta rätt mängd bränsle i cylindrarna. När en injektor inte släpper tillräckligt med bränsle i en cylinder i Sable motorn ur funktion eller förlora makten.
Mekaniska problem

En mekanisk problem med 1998 års Mercury Sable är en annan orsaka av en feltändning eller sputter i motorn. Denna mekaniska problem kan komma från en dålig ventil, sliten vevaxel eller slitna cylinder. Wear är vanligt i en Sable motor eftersom dessa är delar som skapar en hel del friktion under drift. Om de mekaniska delarna inte blir korrekt smörjs av motorolja, skapar de mer värme och slits ut i förtid. Felaktig smörjning kan komma från ett dåligt oljefilter, dålig oljepump eller igensatt oljefilter, som alla hindrar olja eller smörjmedel tränger in i motorn. När en cylinder har en sliten del, kan motorn ur funktion eller spotta.
Spark Problem

Brist på gnista är en annan orsak till en misständning eller spotta i 1998 Mercury Sable motor. Brist på gnista kan komma från ett defekt tändstift, en sliten tändstift tråd eller en dålig distributör. En tune-up kommer i allmänhet att korrigera detta feltänd problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66339.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.