Hur berätta om jag har en dålig packning i insugsröret

Beroende på året, märke och modell av ett fordon, kan det ha en plast, aluminium eller gjutjärn insugningsröret. Alla grenrören använder packningar mellan insugningsröret och huvudet. I vissa fall har ett fordon en tvådelad inloppsröret - övre och nedre. I de flesta av dessa fall är lägre intag av aluminium eller gjutjärn och den övre delen är av plast. När grenröret är tvådelad, kommer det att ha två packningar, en mellan lyftaren pentryt och lägre intag, och ett mellan lägre intag och övre insugningsröret. Saker du behöver Flighter Can av
förgasare renare Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Anmärkning om fordonet har en ojämn tomgång. Om alla andra komponenter fungerar och ingen annan anledning för ojämn tomgång finns är insugningsröret packning misstänkt.
2

Starta motorn. Lyssna efter ett vakuum läcka. Om ingen av vakuumslangar läcka, kan en trasig packning i insugsröret vara orsaken. Spraya förgasare renare runt packningen-passande yta av insugningsröret, både övre och undre, om du har en dubbel grenrör. Om ljudet försvinner, är grenröret spräckt eller skev, eller packningen är dålig. 3

Titta på marken under fordonet
. Om vatten pölar på golvet nära centrum av motorn på båda sidor, och alla andra slangar är i gott skick, kan insugningsröret packning behöver bytas.
4

Torka bort smuts, olja, fett eller vatten från området av packning i insugsröret. Beroende på hur illa packningen är trasig, kan du se något under tomgång förutom lite ånga, men du bör kunna se vatten läcker från packningen området om packningen har en dålig tår.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67959.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.