Så Kontrollera DTC-koden på en Subaru Impreza

De felkoder på en Subaru Impreza är relativt lätt att kontrollera. Dessa koder och OBD-systemet som helhet är sammankopplade med din Subaru service varningslampa på instrumentpanelen, bakom ratten. Om lampan inte lyser, då du förmodligen inte har ett trängande behov av att få tillgång till det diagnostiska systemet. Däremot kan streck lökar och bränner ut, och om du tror att du har ett problem, är det bäst att kolla. Allt du behöver är en diagnostisk skanner flytande i OBD-II-koder. Att köpa en scanner kommer att betala sig genom åren. Instruktioner
1

Se till att motorn är påslagen hela vägen bort, inklusive de elektriska komponenterna.
2

Lokalisera Subarus OBD-II diagnostik uttaget. Det bör vara i fronten av bilen och i vanlig vy. Lagen kräver att detta uttag kräver inga verktyg för åtkomst. I de flesta modeller av de flesta bilar som säljs i USA, är uttaget sitter under instrumentpanelen och ratten på förarsidan av bilen.
3

Anslut skannern till uttaget. Scannern har en elektrisk kabel med en bred, multipel-polig kontakt som lätt skulle glida på plats med ett fast tryck.
4

Starta upp skannern och vänta några sekunder för den att bli fullt operationellt .
5

Slå på Sabaru och vänta på bilen för att upprätta en fungerande anslutning med OBD-II-skanner. Detta tar endast några sekunder.
6

Titta på skannerns utlästa skärmen. Om det finns en felkod i Subarus dator, bör det visas vid denna tidpunkt. Om Subarus diagnostiska systemet inte har hittat ett problem, då ingen felkod ska visas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65883.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.