Orsaker till låg tomgång på 1994 Lincoln Town Car

I 1994 Lincoln Town Car är en stor, lyxig bil som tillverkas av Ford Motor Co Bil översyn och rapporter webbplatser betygsätta bil hög för kvalitet och pålitlighet, men vissa Lincoln ägare kan ha ett problem med Town Car tomgång för låg. En Town Car motor som går på tomgång för låg kan orsaka att motorn dör vid sänkning av hastigheten eller misständningar under acceleration. Sensorer, kan ett vakuum läcka eller problem gaspådrag orsaka detta låg tomgång problem i Town Car. Throttle Problem

En av de vanligaste orsakerna till låg tomgång på 1994 Lincoln Town Car är kol uppbyggd i gasreglaget. Detta kol orsakar Town Car motorn gå på tomgång lägre än normalt eftersom ångor från vevhuset in i motorn och in i intaget systemet, som så småningom går till luft rutan. Sot sker i dessa ångor och på gasspjället orsakar gasreglaget inte öppna och stänga ordentligt. Korrigering för denna gas problemet är att rengöra gasspjället med ett rengöringsmedel.
Sensor Problem

1994 Lincoln Town Car har flera sensorer som kan leda till att motorn tomgång för låg, vilket skapar ett stall under retardation. Fart sensor, trottelpositionsgivarens och MAP sensor fel kan alla vara skyldiga. Datorn på Town Car använder hastighetssensorn att avgöra vilken hastighet Lincoln är igång. När hastighetssensorn misslyckas, känner datorn inte hur fort bilen går, orsakar Town Car på tomgång för låg under inbromsning.

MAP-sensorn bestämmer intag blandning av bränsle som går in spridarna. När denna sensor misslyckas, kan motorn gå på tomgång oregelbundet.

Gasspjällssensorn talar om för datorn när gasspjället öppnas eller stängs. När datorn inte vet om gasspjället är stängd, kompenserar datorn och låter motorn gå på tomgång för låg.
Vakuum Leak

Ett vakuum läcka kan göra att 1994 Lincoln Town Car motorn gå på tomgång för hög eller för låg. Ju större vakuum läcka, den högre motorn går på tomgång i Town Car. Ett litet vakuum läcka är svåra att upptäcka och det finns flera slangar på Lincoln motorn. The Town Car Ägaren måste kontrollera varje slang på motorn, men när motorn går på tomgång för låg, slangar insugningsröret allmänhet har en liten läcka hindrar slangen att upprätthålla en konkurrens vakuum. The Town Car behöver tas in i återförsäljaravtalet och placeras på den diagnostiska datorn för att avgöra vilken slang läcker. När slangen är identifierad som orsakar vakuum läcka, då slangen behöver repareras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66337.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.