RV Luftkonditionering Felsökning

Fritidsfordon har rooftop luftkonditioneringsaggregat som är lätt och tålig nog att tåla krävande körning på väg. Om ett problem uppstår med RV luftkonditionering enhet, kan du felsöka problemet genom att kontrollera vissa av dess komponenter. Det finns tekniker som du kan utföra själv för att få luftkonditioneringen igång igen utan att behöva ringa en reparatör. Kompressor

Om RV luftkonditionering enheten inte producerar kall luft, bör du först kontrollera kompressorn för att se till att det vänder på. Det kan vara så att termostaten behöver justeras om det inte kommer på. Kompressorn kommer och avsaknaden av kall luft produktionen är en indikator på att det finns ett problem med luftflöde och filtren och spolarna måste kontrolleras.
Filter

Luftfiltren inuti RV luftkonditioneringen kan vara orsaken till att enheten inte blåser ut kall luft. Igensatt luftfilter kan orsaka problem med elsystem, effektivitet och frysning av de förångarslingorna. Dessa filter kan rengöras genom vakuum eller genom sköljning. Filtren bör slutföras torr innan du sätter tillbaka dem i luftkonditioneringen om de sköljs.

Förångarslingorna kan påverkas Addera ditt Förångare och kondensorbatterier om luftfiltren är inte rengöras regelbundet och kan utgöra ett problem för luftkonditioneringsapparater effektivitet. De ligger bakom luftfiltren inuti inre luft rutan och måste torkas rena, liksom. Kondensorslingorna är placerade inuti den övre höljet av RV luftkonditioneringen och bör rensas från eventuella löv eftersom de kommer att blockera enhetens förmåga att driva varm luft ut ur RV.

grund av kraftig isolering av RV luftkonditioneringen, kan värmen bli ett problem, eftersom enheten inte kan pumpa ut tillräckligt snabbt för att kyla luften i den. Direkt solexponering och varma utetemperaturer kan orsaka värme vinna, och botemedlet är att parkera din RV på en skuggig plats under träd eller en markis.
Underhåll

undvika problem och komplikationer med din RV luftkonditionering, vidta förebyggande åtgärder som hjälper enheten att köra bra. Byt luftfilter en gång i månaden, och under sommarmånaderna, bör de tvättas en gång i veckan när enheten körs kontinuerligt. Rengöring av enheten med en liten mängd diskmedel på en fuktig trasa hjälper till att avlägsna damm och smuts. Inspektera 120VAC plugg för svullnad, missfärgning eller skrovlig, och byt ut den om något av detta inträffar eftersom dessa är indikatorer för potentiella spänningsfall när du ansluter till 120VAC strömkälla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64307.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.