Hur man byter en O2-sensor på en 2003 Toyota Tundra

Den 2003 Toyota Tundra kom standard med en 3,4-liters sexcylindrig och en femväxlad manuell växellåda. För att möta federala emissionskrav Toyota placerat en lambdasond före och efter katalysatorn på vänster och höger avgasrör. De uppströms syresensorer är placerade på den undre basen av de vänstra och högra utblåsningsgrenrören, medan de nedströms belägna syresensorer är belägna vid utloppet rör av katalysatorn på de vänstra och högra avgasrör. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
gasolbrännare
Koppar antikärvmedel
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Lyft framför lastbilen i luften med en domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar. Sänk domkraft tills trucken vilar tryggt på pallbockar. Följ avgasgrenröret mot brand väggen på endera sidan av motorrummet för att lokalisera de uppströms syresensorer. Följ pigtail syresensor till där den ansluter till motorns kabelstam. Kläm låsfliken och separera kontakterna, om att ersätta antingen uppströms syresensorn.
3

Ligg under lastbilen och positionera dig precis bakom framhjulen. Titta på uttagspunkter i katalysatorn för att lokalisera de nedströms syresensorerna på vänster eller höger avgasröret. Följ pigtail till dess anslutning till bilens kabelstam nära transmissionen. Kläm låsfliken och separera kontakter för båda sensorerna, om att ersätta de nedströms syresensorer.
4

Montera sockeln syresensor över syresensorn så pigtail sträcker sig genom öppningen i sidan av uttaget. Placera ratchet på hålskruven och rotera sensorn moturs för att ta bort sensorn från avgasrör eller avgasgrenröret. Applicera värme till röret eller grenröret runt basen av syresensorn med gasolbrännare om sensorn är svår att lossa.
5

Avlägsna sockeln syresensor och Ratchet. Ta syresensorn för hand.
Installation
6

Jämför den gamla syresensorn till den nya sensorn. Ägna särskild uppmärksamhet åt kontakten och längd pigtail, sensorerna ska vara identiska. Inspektera gängorna på nya syresensor och tillämpa koppar anti-gripa på gängorna om inte i förväg tillämpas från fabrik.
7

Thread syresensorn i avgasrör eller grenrör hand. Montera sockeln syresensor över syresensorn, rikta fläta genom öppningen. Dra åt lambdasonden till 28 foot-pounds med en momentnyckel. Avlägsna uttaget syresensor.
8

Anslut pigtail syresensorn till kabelnätet nära överföringen, om endera syresensorn nedströms ersattes. Anslut den uppströms pigtail syresensorn till motorns kabelstam under huven, om antingen uppströms givare ersattes.
9

Lyft framför lastbilen utanför pallbockar och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Stäng huven. Starta motorn och ta bort de tillhörande felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68692.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.