Effekterna av en Bent Rim

På grund av de centrifugalkrafter som arbetar med både rullande, svarvning, och snurrande ett fordon i rörelse, fälgar kräver nästan perfekt balans och form. Underlåtenhet av inblandade formintegritet kan resultera i för tidig däckslitage på bästa och kritisk struktur misslyckande i värsta fall. Således effekterna av en böjd hjulfälg tenderar att vara viktigt att uppmärksamma innan skadan ökar. Vissa folk kan känna en hård-till-se böjd fälg kanske inte värt att spendera pengar på ännu, men olycksrisken ökar på lång sikt kan ändra bedömningen. Skador kan förvärras

en krök i en hjulfälg försvagar integritet hjulet. Det skapar en svag punkt som, om drabbas eller stressad igen, kan faktiskt knäcka fälgen själv. När detta inträffar under tryck eller belastning, kan hjulet falla sönder i ett kritiskt fel, orsaka en olycka.
Felinriktning

Bortsett från strukturella fel, en böjd fälg kan ha varit den händelse som orsakade bilens totala hjulinställning att kastas bort. Alla fyra hjulen måste ställas in så att de fungerar tillsammans när bilen rör sig. När hjulinställning kastas bort, kan däckslitage bli ojämna, förnedrande däck snabbare än de normalt borde bära ut. Felinriktning kan uppmärksammas av bilen rycka eller dra åt sidan.
Wheel Vibrationer

En medelsvår till svår böjd fälg tenderar att resultera i mindre till mycket märkbara hjul vibrationer. Dessa frekvenser kommer att orsakas av den böjda hjulet inte fungerar på ett smidigt roll och kommer att överföra upp till fordonets ram och ratt. Svåra vibrationer kan verka som att hjulets axel faller utanför bilen. Fortsatt vibration skadar fjädringssystem på bilen och orsaka eskalerande skador. Vibrationer kan inte vara så märkbar vid låga hastigheter, men över 40 mph effekten ökar betydligt.
Krokig axel eller skadat Transmission


När en böjd hjulfälg blir för långt ur läge kommer det att orsaka stress och vridmoment på en bil växellåda och axel. Trycket kan börja orsaka lagerhaveri som en ojämn belastning gör Hjulaxel lager. Lagren kommer att börja utveckla friktion som då kommer att bränna ut dem eller låta lagret ramar att kollapsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68061.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.