Anledningar bränslepumpar Underkänd

Bränsleinsprutningssystemet arbetar med en bränsletank som bränslepumpen tar bränsle och skickar den till bränslepumpen. Därifrån går bränslet genom bränsleledningen skena, där den skickas genom cylindrarna. Den återstående bränslet går genom bränslefiltret och processen börjar om igen. Vissa bränslepumpar finns inuti bensintanken medan vissa är utanför. Äldre bilar har en mekanisk bränslepump som skickar bränsle till förgasaren. Men de flesta fordon använder en elektronisk bränsle system eftersom det är mer effektivt. Hursomhelst, kan bränslepumpen misslyckas, och det finns flera skäl till varför. Slitage
p Om en bränslepump lider av överdriven slitage, lagren, kugghjulen rullager, ventiler pump, borstningar och /eller armaturen blir slitna. Detta kommer att orsaka ett tryckfall som kommer bli värre med tiden. Motorns prestanda blir lidande. En bränslepump är gjorda för att hålla liv i bilen, enligt Popular Mechanics, men de flesta gör det inte. Om fordonet inte körs så bra som det brukade, har en automatisk tekniker kontrollera bränslepumpen.
Debris

En vanlig orsak bränslepumpar misslyckas är att rost , smuts och skräp komma förbi bränslefiltret och gå rakt in i bränslepumpen, insprutare och motor. Målet av bränslefiltret är att förhindra att detta händer. Detta kommer att leda till bränslepumpen till sylt, och bränsle kommer att sakta till en rännil. Så småningom kommer motorn överhettas. Detta problem kan undvikas genom att se till att bränslefiltret byts var 25.000 till 35.000 miles, beroende på hur mycket man kör, råder 2CarPros.
Insuffucient Fuel

Bränslepumpar kan också misslyckas på grund av en otillräcklig mängd av bränsle i bensintanken. En bränslepump behöver tillräckligt med bränsle som rinner genom den för att hålla den smord och cool. Om bränsletanken är ofta låg, kommer bränslepumpen misslyckas så småningom. Förhindra att detta händer genom att inte tillåta att mätaren att understiga en fjärdedel av en tank. Fyll på tanken innan det blir för lågt.
Brutet Membran

En mekanisk bränslepump misslyckas när membranet (vilket är pumpen) pauser. När detta händer kommer en liten bit av bränsle läcka, eller det kommer bara förlora trycket. Om bränsle runnit från bilen och den har ett mekaniskt bränslesystem, kommer bränslepumpen sannolikt vara källan till problemet. I detta fall, ta bilen till en automatisk tekniker för att få det åtgärdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66667.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.