Vad orsakar My Dashboard att knäcka?

Automobile instrumentpaneler består av flera lager av plast. Det översta lagret i äldre bil instrumentpaneler är oftast tillverkad av polyvinylklorid, brukar kallas PVC. PVC kan spricka efter några år av exponering för solljus och värme om den inte underhålls och skyddas. Instrumentpaneler av äldre bilar, speciellt klassiker, tenderar att bli spröda och spricka efter många års exponering för solen. Ultraviolett ljus

Den vanligaste orsaken till instrumentpanelen sprickor är exponering för ultraviolett ljus. Ultraviolett ljus är skadligt för de kemiska komponenterna av plast såsom PVC. Med tiden kan ultraviolett ljus avdunsta oljor och bryta ner plast molekyler. Om regelbundet utsätts för ultraviolett ljus, kommer instrumentbrädan plasten blir torra och spricka.
Heat

Förlängd exponering för värme, såsom att parkera bilen i det öppna och utsätta instrumentbrädan för solljus genom vindrutan, kan bryta ner de kemiska molekyler i instrumentbrädan. Interiören i en bil kan överstiga 100 K på en solig dag efter ungefär en timmes exponering. Instrumentpaneler som har en torr, dammig eller pudrig utseende har skadats av värme och ultraviolett ljus.
Reparationer

Små sprickor kan repareras. Hela instrumentpanelen måste bytas ut om sprickorna är djupa och långa. Instrumentpanelen bör bytas om sprickorna har ett spindelnät utseende. Påfyllning sprickan med kisel eller använda en instrumentpanel kit spricka reparation, finns på de flesta bildelar butiker, är en temporär fix. Sprickan kommer troligen dyka upp i ett par år, speciellt om instrumentpanelen utsätts för värme och solljus.
Prevention

Förhindra sprickor i en instrumentpanel genom att skydda den från ultraviolett ljus och extrem värme. Parkera bilen i ett garage eller på en skuggig plats. Använd en vindruta skärm eller en bil täcka året för att blockera solljuset och förhindra skador. Applicera en fuktgivande behandling på instrumentpanelen för att förhindra PVC från att torka ut. Välj en behandling som innehåller ett solskyddsmedel för att blockera ultraviolett ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68345.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.