Vanliga problem med 1992 Toyota Camry ljuddämpare

Toyota Camry ljuddämpare är aluminiserat stål komponenter i avgassystemet som mäter 30 inches i längd, 10 tum i bredd och 12 inches i höjd, enligt Auto Order. De används vid fordonets bakre del bakom axeln som en del av avgassystemet och minska ljud förbundet med avgas emission. Det finns några vanliga problem med den ursprungliga komponenten som ägare bör vara medvetna om. Låg uteffekt

ursprungliga ljuddämparen i Camry inte ger så stor effekt som kan uppnås med nyare design, så det rekommenderas att du överväger andra halsdukar som ersättare.


hög bränsleförbrukning

Nyare dämpare förbättra de relativt dåliga statistiken bränsleförbrukning och gas körsträcka av 1992 Toyota Camry, som innehåller äldre, mindre effektiva ljuddämpare som därefter sätter extra belastning på motorn .
separata rör

Ursprungligen hade Toyota halsdukar en separat avgasröret som går från katalysatorn till ljuddämparen, vilket var mindre stabila och därför höll ett kortare garanti. Moderna ljuddämpare har en ljuddämpare-rörsystem i vilken de två komponentdelarna är fastade, vilket leder till förbättrad stabilitet och därför en förlängd garanti.
Lösa Klämaggregat

En enkel men vanligt problem med ljuddämpare i allmänhet är ytlig och lätt att lösa. Om en av klämmorna har lossnat, bara dra åt det och du bör höra en förbättring av ljud som kommer från baksidan av bilen.
Omvänd riktning Ljuddämpare

Ta reda på om din bil har ett reverseringssystemet riktning ljuddämparen. Några gamla Camry modeller gör. De är inte lika bra som rakt-igenom dämpare eftersom processen av luft omdirigering i omvänt flöde är restriktiv. Rak-genom ljuddämpare tillåta avgaserna som skall avlägsnas från systemet mer effektivt.
Compression

Toyota Camrys kan kompressionen vara ofta ett problem som kommer att leda till ett motorbortfall om du inte rätta till det inte, enligt MSN Autos. Utföra ett enkelt test motorkompressionsbroms bör avslöja om detta är problemet i särskilda fall. Ljuddämparen är inblandade i detta eftersom även om det inte är helt ansvarig för komprimering, är det relevant när man betänker dess funktion i att ta bort avgaserna. Bilen motorn är i huvudsak en självförsörjande luftpump, så förbinder komponenterna med funktion som detta kommer att ge dig en bättre helhetsbild av motorn och ljuddämparen.
Rök

Gamla ljuddämpare kan börja misslyckas och skapa potenta rök från avgaserna som följd. Om rök kommer in i bilen, är det en farlig fråga. Kontrollera även ljuddämparen packning och avgasrör för slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66306.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.