Symtom på en transmissionsväxlingsstyrsektion kabel i en Chevy Truck

Chevy truck har en kabel transmissionsväxlingsstyrsektion som löper från växelspaken till transmissionen kopplingen. Denna kabel är vilka förändringar växlar när Chevy lastbilschaufför manipulerar växelspaken. Symptomen kommer att dyka upp under drift av Chevy när vajern börjar gå dåligt. Gears Svårt att Shift

Chevy truck blir svårt att flytta från växel till växel när transmissionen vajern sviktar. Detta symptom börjar att vajern inte drar på kopplingen och växelspaken blir stel. Shift blir hård som växelreglaget flyttas från första till andra, sedan tredje, och ännu svårare när växling till fjärde eller femte växeln. Omvänd blir den svåraste körläge. Den enda korrigering för detta är att byta ut kabeln och inspektera kopplingen till att ingen skada har skett till denna överföring komponent.
Poppar ut ur Gear

annat symptom av en dålig transmission skiftande kabel i Chevy truck är när växelspaken börjar hoppa eller hoppa ut ur växeln. Detta är vanligare i första växeln på grund av den stress som saktar Chevy platser på transmissionen och vajern. Konsolerna som håller kabeln på plats är mest sannolikt sönder, vilket gör att kabeln för att dra åt under retardation av trucken. Den Chevy ägaren måste inspektera vajern för att avgöra om det fortfarande är i gott skick, och ersätta de trasiga konsoler reparera detta problem.
Vajern sträckt

Om överföringen kabeln sträcks, kan föraren växla inte till vissa redskap, särskilt de högre växlarna som tredje, fjärde och femte. Kabeln är inte i ingrepp med kopplingen eftersom det har tänjts ut eller lösgöras. Detta problem utvecklas över tiden, under normala körförhållanden. Automatisk växellåda på Chevy truck kan uppvisa samma symptom - föraren kan flytta spaken i enhet eller "D", men växeln själv är faktiskt inte engagerad. Kabeln måste bytas ut för att rätta till detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66324.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.