Felsökning av en Jeep Liberty s Transmission

Chrysler introducerade Jeep Liberty 2002. Det finns två versioner av Liberty. Den KJ-serien som producerades från 2002 till 2004, och KK-serien introducerades 2005 till idag. Det finns fyrhjulsdrivna modeller och två hjuliga drive. Två typer av sändningar är tillgängliga för Jeep Liberty, en fem växlad manuell växellåda, och en 4 växlad automatlåda. Stegen till felsökning överföring problem beror på vilken typ av överföring är i fordonet. Det bör noteras att automatväxellådor generellt kräva tjänster av en professionell mekaniker. Instruktioner
manuella växellådor
1

Starta motorn och kontrollera om buller i neutralläge. Om överföringen är bullriga medan Jeep går på tomgång i neutralläge,, den ingående axeln lagringen kan överföringsaxelsaggregaten kullager bäras. Huvuddrevet bäring eller mellanaxel också skadas.
2

Kontrollera om buller i en viss växel. Detta indikerar slitna, skadade eller flisas kuggar. Den Synchronizer för växeln får också slitna eller skadade.
3

Kör fordonet och kontrollera glidning på höga växlar. Lösa överföring till kopplingshuset bultar, eller förskjutning av växellådshuset orsaka dessa problem.
4

Kör fordonet och kontrollera om buller på alla växlar. Otillräcklig växellådsolja på grund av en läcka kan orsaka kugghjulen att snacka. Kontrollera tätningen växellådsolja eller fordonets hastighetssensor O-ringen.
Automatiska växellådor
5

Kör fordonet och kontrollera redskap glidning, buller eller ingen drivning framåt eller backväxel. Brist på automatisk transmissionsolja kan orsaka dessa problem.
6

Kontrollera om motorn startar i andra redskap än Park eller Neutral eller flyttas medan i parken. Detta tyder på att vajern är mis-justeras. Kontrollera kopplingen shift gear för skador.
7

Kontrollera Broms /Transmission omställningsförregling Solenoid. Vrid tändningsnyckeln till Kör och försök att flytta ut ur parken utan utan att trampa på bromspedalen. Om växelspaken knappen kan pressa ned, är solenoiden defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67403.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.