Hur kontrollerar jag en 350 5.7L bränslepumpens relä?

Bränslepumpens relä på en Chevy 5.7L V-8 är inget mer än en fjärrkontroll switch. Omkopplaren är uppdelad i två sektioner, vardera med två inlägg för totalt fyra tjänster. Det första avsnittet får ström direkt från batteriet till ena stolpen och den andra stolpen är strömmen till bränslepumpen. Denna sektion har en öppen krets tills aktiverad, vilket sluter reläet och ger kraft att resa till bränslepumpen. Den andra delen har en tjänst att gå till en bra jord. Den andra stolpen är ansluten till datorn. Datorn skickar ström till reläet aktiverar den och låta ström flöda. Saker du behöver
Voltmeter Sida 2 jumper kablar med krokodilklämmor
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort locket på toppen av säkringen och reläbox på förarsidan fenderwell. Titta på undersidan av locket och du kommer att se en illustration om placeringen av alla säkringar och reläer. Leta bränslepumpens relä. Dra reläet.
2

Testa honkontakterna i reläbox med voltmeter. Anslut den svarta voltmeter leder till en god jord på motorblocket. Med den röda ledningen sonden de fyra terminaler letar efter en som har makt (batterispänning). Spela denna terminal i minnet.
3

Ställ voltmeter på ohm skalan. Flytta inte den svarta ledningen från sin mark position. Med den röda kabeln, sondera de återstående tre terminaler men inte under några omständigheter röra terminalen fann att ha makt. Det kommer att blåsa säkringen i voltmetern. Anteckna den terminal som visar kontinuitet. Den ohmmeter kommer att visa en 0 att börja med. När kontinuitet hittas (en stadig väg till jord), kommer mätaren visar hur många ohm (motstånd) den känner till jord. Om mätaren inte visar något annat än 0 du har ingen grund. För att illustrera, vidrör du den röda ledningen till den svarta ledningen. Lägg märke till att 0 försvinner och en ohm visning på displayen. Detta innebär att spänningen passerar från den röda ledningen till jord. Om du tar den röda ledningen från den svarta kabeln, kommer avläsningen 0 gång, vilket innebär att du nu har en öppen krets --- samma som ett kabelbrott. Terminalen som du har hittat som visar kontinuitet är reläet marken.
4

Kontrollera spänning från datorn till reläet. Datorn, av säkerhetsskäl, kommer endast aktivera reläet i två sekunder och sedan stänga av spänningen. Om det inte ser motorn startar, stängs den av bränslepumpen så att motorn inte översvämning. Samtidigt, om fordonet är i en olycka, den förhindrar att pumpen ständigt igång och underblåser en brand.
5

kontrollera återstående två anslutningar för ström när nyckeln vrids om. Denna terminal används för att aktivera reläet. En hjälpare kommer att behövas på grund av att voltmetern visar endast spänning i två sekunder. Vrid voltmetern från ohm tillbaka till volt och sond en av de två återstående terminalerna och titta voltmetern medan en medhjälpare vrider nyckeln till läge på. Om ingen spänning observeras, har vända honom nyckeln ut och sondera den andra terminalen på samma sätt. Om det inte finns någon spänning, finns en dator eller kabeldragning problem. Om det finns spänning, fortsätt att kolla själva reläet.
6

Koppla voltmetern. Håll reläet över dess plats i reläbox. Kom ihåg vilken terminal hade makt med nyckeln off. Anslut bygel till denna terminal på reläet.
7

Anslut den andra bygel till den motsatta polen på reläet och till den negativa polen på batteriet. Tryck resterande bygel kort till den positiva polen på batteriet. Varje gång denna tråd är rörd till den positiva polen på batteriet, bör reläet ger ett hörbart klick, vilket också kan kännas. Detta är reläet påverkningsvätskan. Om inget klick är närvarande, är reläet dåligt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67642.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.