Hur berätta om en generator går dåligt

Generatorn i en bilmotor är, i huvudsak, generatorn. Syftet med generatorn är att omvandla bensin till energi som kan driva de elektriska komponenterna i bilen, även ersätta energi i batteriet. Generatorn är viktigt att hålla bilen igång under en lång tid. Med en liten observation, kan man enkelt se när en generator går dåligt och har det bytas innan den blir ett verkligt problem. Instruktioner
1

Håll ett öga på din "batteri" eller "generator" ljus. Detta ljus ska visas på instrumentpanelen när du startar bilen (om det inte gör det, kan den brännas ut), men det bör inte blinka när du kör. Om den gör det, är det ett säkert tecken på att det är något som misslyckas i din generator eller batteriet.
2

Slå på din tur signal. Om man blinkar i en långsammare takt än den andra, eller om de blinkar långsammare än vanligt, kan din generator är den verkliga boven. Andra tecken är instrumentpanelen lyser går dim eller flimrar, servostyrningen går ut (ratten blir stel), eller mörkläggning strålkastare.
3

Lyssna på din motor. Ett skrapande ljud som kommer från generatorn kan vara ett tecken lagren bär ner. Ett högt skrika kan också vara ett tecken på en sviktande generator eller en sliten generator rem.
4

Titta på din generator. Om du inte vet var din generator är, titta på trissan-konfigurationen diagram klistermärke på framsidan av din motor. Generatorn ska märkas ALT, generator, eller GEN, generator. Generatorn kommer att vara nära framsidan av motorn. När du hittar din generator, om bandet ser tunna eller slitna, eller om det finns bälte spån på din generator, kommer remmen behöver bytas. Det kan också vara ett tecken på en sviktande generator.
5

Använd en voltometer inställt på en DC-skala. Placera den röda kabeln på pluspolen på batteriet och den svarta kabeln på det negativa, eller marken. Starta bilen och stänga av alla tillbehör (värme, radio, belysning). Rev motorn. Spänningen bör vara cirka 14 volt. Om det är under 12, det finns en god chans att du har ett missat generator. Slå på alla dina tillbehör, och rev motorn igen. Om voltometer läser mindre än 13 volt, det finns en god chans att din generator går dåligt. De flesta auto-delar butiker är villiga att göra detta åt dig kostnadsfritt.
6

bort generatorn och få den ladda-testad. Detta kommer att bli den sista och definitiva testet. Om du inte kan ta bort det från din motor och ta den till en auto-delar butiken, behöver du en mekaniker att utföra detta test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63904.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.