Hur du avgöra om din Hydrauliska Lifter Är Bad

Den hydrauliska lyftare vilar i hissen dalen med botten av lyftaren kontaktar en lob på kamaxeln. Den höga sidan av loben passerar under lyftaren orsakar det att stiga, i sin tur lyfter tryckstången. Tryckstången, i sin rörelse uppåt, tvingar vipparmen att svänga, trycka ner och ventilen öppnas. Den hydrauliska lyftare är ihålig med en fjäderbelastad locket i mitten. Det finns ett hål i sidan av lyftaren för olja att komma in. Oljan kommer ut genom ett hål i locket. Oljan tvingas ut ur locket passerar genom tryckstången till vipparmen. Den fjäderbelastade, medger hydrauliskt låst center expansion i armaturen och samtidigt bibehålla noll avslut. Saker du behöver
Ratchet
Uppsättning sockets
Skruvnyckelsats
vanlig skruvmejsel
2 meter ½-tums värmeslangen
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Se till att motorn är kall. Starta motorn och gå runt till framsidan av bilen. Lyssna på ventilerna. Om du kan höra ett knackande ljud, är en eller flera lyftare förmodligen slitna. Ena änden av slangen
2

Place till örat och flytta den andra änden långsamt längs toppen av ventilkåpan, som om du skulle använda ett stetoskop. Den dåliga lyften kommer att vara lätt att identifiera när slangen passerar över den. Nu måste du bestämma om vipparmen stud låsmutter har lossnat eller om lyften i sig är dålig. Om lyften är dåligt, kan det ha förstört kamaxelns lob. För att göra denna bestämning måste du ta bort ventilkåpan.
3

bort luftrenaren. Ta bort alla bultar i ventilkåpan med en socket. Lyft av ventilkåpan.
4

Inaktivera tändningen genom att koppla ur kabelhärvan till distributören. Dra spolkabeln ur spolen.
5

Ha en hjälpare dra runt motorn med nyckeln medan du tittar på förslaget om samtliga vipparmar. Du letar efter en eller flera som har mycket mindre rörelse än resten. Detta kommer att identifiera vilka som är dåliga. Vrid inte runt motorn kontinuerligt mer än några sekunder åt gången, för att förhindra att startmotorn överhettas] [.
6

Tryck ned tryckstången sidan av vipparmen. De lyftarna är fyllda med olja och fyllmedlet hålet på sidan är så liten att det är svårt att tvinga oljan ut och göra lyften mycket solid. En sliten lyften får klartecken från slitage runt locket så att oljan kan rinna ut lätt med väldigt lite tryck. När du laddar lyften genom att applicera tryck på tryckstången sidan av vipparmen och det ger lite motstånd mot nedåtgående rörelse, är det slitna. Tryck på var och en för jämförelse och du kommer snabbt att känna skillnaden. Ett problem med en sliten lyftare är att botten på lyftaren bär på en konkav mönster om inte ersätts omedelbart efter misslyckandet. När detta händer, skär kanten av den nu slitna lyften kamaxelns lob. Om en ny lyftare placeras på en sliten lob, kommer det inte bara bära lyftaren ut snabbt, men loben inte längre ger tillräckligt lyft för att öppna ventilen. Du måste inspektera kamaxeln för att se om loben är bortnött. Om loben visar inget ovanligt slitage ska en ny lyftare rätta till problemet. Om kamnäsan bärs, måste du byta kamaxel och alla lyftarna. För att kontrollera kamaxelns lober du måste ta bort insugningsröret och extrahera lyftarna från lyften kabyssen. Du kan se flikarna under lyftar. När du tar bort den defekta lyften, är det lätt att se om botten på lyftaren är platt eller sliten konkav. Om det är platt och slät, är kamaxeln förmodligen i god form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68380.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.