Hur kontrollera produktionen av en Chevrolet Generator

Den Chevrolets generator laddar batteriet genom att sätta ut strömstyrka och spänning. Chevy generatorer, beroende på applikation, är dimensionerade för 45 till mer än 100 ampere. Om generatorn slutar fungera, tar inte ut batteriet inte. Fordonet måste vara igång för att testa produktionen av generatorn. Medan vissa butiker skulle kunna testa generatorn, de flesta av de fristående testa maskiner kontrollerar endast om dioderna är dåliga. Saker du behöver
Battery Pack Review Batteriladdare
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Starta fordonet. Om det inte startar, fast batteriet till batteriet. Försök att starta fordonet. Om fordonet ändå inte startar och du vet att batteriet är dött, ladda batteriet med laddaren i minst sex timmar.
2

Set voltmetern till 20 volt. Tryck på batteriets pluspol med den röda ledningen. Tryck på batteriets minuspol med den svarta kabeln.
3

Läs utgången av generatorn. Om voltmetern sätter ut 13,5-14,5 volt är generatorn laddar ordentligt batteriet. Testa generatorn ytterligare genom att vrida på alla lampor och värmaren. Spänningen bör släppa för en sekund eller två, men borde gå upp till minst 13 volt. Om inte, är generatorn laddas, men inte väl.
4

Stäng av Chevrolet. Håll voltmetern röda ledningen på batteriets pluspol och den svarta kabeln på minuspolen. Har en hjälpare starta fordonet medan du tittar på voltmetern. Om voltmeter sjunker under 10 volt, är generatorn sätter inte ut tillräckligt strömstyrka och bör bytas ut innan det slutar helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65872.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.