Felsökning av en bil

Din bil kommer högst sannolikt göra konstiga och skrämmande ljud under sin livstid, och automatiskt ta bilen till en mekaniker när något verkar off om din bil kan vara ett slöseri med pengar. Lära sig att felsöka din egen bil kommer att hjälpa dig veta hur bekymrad du ska vara och vad som behöver göras för att din bil. De flesta av dessa problem, som gör sin närvaro känd med höga ljud eller tydlig förändring i prestanda, kan diagnostiseras med dina sinnen och utan någon särskild utrustning. Saker du behöver
Tänger
skiftnyckeln
Rag
Visa fler instruktioner
Bil startar inte
1

Kontrollera lamporna och radio om makten. Om de fungerar bra, är inte problemet med batteriet eller den elektriska anslutningen.
2

Öppna huven och leta reda på batteriet.
3

Kontrollera batteripolerna för korrosion. Använd en tång eller en skiftnyckel att befria terminalen från sin position så att du kan rengöra den. Applicera en blandning av 3 delar bakpulver och 1 del vatten till terminalen, då låter den inställd på fem minuter. Skrubba av kontakterna med en fast borste eller en tandborste. Torka av kontakterna med en trasa och dra dem på plats.
4

Ta ur batteriet och ta den till en Biltema för att testa den. De flesta butiker kommer att testa ditt batteri gratis. Om batteriet är dåligt, kontrollera uppgifter om batteriets garanti för en fri ersättning eller en proportionellt kredit för en.
Broms Problem
5

Lyssna på dina bromsar. Ett gnisslande ljud vid inbromsning innebär bromsbeläggen blir slitna och behöver bytas. Ett skrapande ljud innebär bromsbeläggen är helt utslitet och rotorn är slipning.
6

köra bilen 45 miles per timme och tryck sedan på bromsarna. Om bilen skakar och ratten vibrerar när du stoppar, är problemet en skev rotor. Den skeva område rotorn är att fånga på bromsbeläggen ojämnt, vilket orsakar vibrationer som åker upp till ratten.
7

Tryck bromsarna, och observera hur de mår. Lågt bromstryck orsakas av ett problem med bromsvätska. Bromsvätskan är den kraft som driver dina bromsbelägg i din rotor för att stoppa bilen och om det finns ett problem med den vätska du inte känner dina bromsar.
Konstiga ljud

8

Lyssna efter ett vinande ljud som bara händer när du vrider på ratten. Om styrningen blir svårare ju längre tiden går, behöver din bil vätska servostyrning.
9

Lyssna efter ett sprakande ljud när du slår. En sprakande ljud indikerar att bilen har en dålig CV boot. CV boot är en gummibeläggning som går över din drivknut bakom dina däck. När CV boot revor, gör gummit ett sprakande ljud när du slår.
10

Lyssna efter en slingrande ljud och känsla för ett halka känsla när bilen växlar växlar. Detta är för automatiska växellådor bara. Detta indikerar att transmissionen går ut. Det är bättre att få transmissionen fast tidigare i denna process som du kommer att ha en bättre chans att bara behöva din sändning delvis repareras i stället för att helt ombyggd eller utbytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65113.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.