Hur man diagnostiserar en servopumpen

En servostyrning pump kan ha en läcka, eller lagren kan vara dålig. Antingen uppstår ett gnäll, men om lagren är illa nog, kan de orsaka en gnisslande ljud. Om pumpen linjer eller rack läcker, måste du åtgärda problemet så snart som möjligt. Om pumpen går ur vätska, kan det leda till att lagren inte fungerar. Förutom lagren fungerar, kommer du inte ha servostyrning. Om lagren fel, så småningom kommer du att förlora servostyrning. Om skivan är dålig, kommer bandet inte vända pumpen, ett problem som även skulle hindra dig från att ha servostyrning. Instruktioner
1

kontrollera tätheten vid pumpen, linjerna på baksidan av pumpen, där linjerna fäster växeln eller rack, och i racket. Åtgärda problemet, sedan fyller på kraftbehållare servopumpen. Testa systemet för att säkerställa att pumpen inte skadats. Det kan samtidigt i några minuter, tills vätskan gör sin väg genom systemet.
2

Titta på spänningen på remmen. Om du har en V-rem, kommer det vrida 90 grader, om spänningen är korrekt. Om det vrider mindre än 90 grader, är det för hårt och kan orsaka remskiva för att gnälla. Om den är för lös, kommer bandet inte vända pumpen ordentligt. Lossa spänningen på remmen om den är för hårt, och om den är för lös, byt remmen.
3

Wobble remskivan och tillbaka med remmen. Om remskiva vickar, byt pumpen. Snurra hjulet om det inte vingla. Om skivan har resistens eller gör ljud medan du snurrar det, lagren är dåliga. Byt ut pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68087.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.