Felsökning av en 1962 Ford Falcon Överhettning

De vanligaste kylsystemet i samband med en 1962 Falcon är motorn överhettas och långsam motorn varm-up. Den Falcons radiator lagrar kylvätska under tryck, vilket höjer den punkt där kylvätskan börjar koka. Ett lock är fäst till toppen av kylaren, som tätar kylare och tillåter kylsystemet att bygga tryck. När motorn värms, öppnas en termostat och ett antal drivremmar bringa vattenpumpen att cirkulera kylmediet genom hela motorn. Felsökning en överhettning 1962 Falcon kylsystem kräver kontroll varje av dessa komponenter. Saker du behöver
Skruvmejsel
Tryckprovning mätare
Pincett
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna Falcons kylarlocket efter att låta motorn svalna. Kontrollera kylvätskenivån genom peering genom kylarlocket öppning. Kylvätskenivån ska vara ca 1 cm under toppen av radiatorn.
2

Inspektera varje ända av bägge kylarslangar och området nedanför vattenpumpen för tecken på läckage. Dra åt slangklämman med en skruvmejsel om antingen slang läcker. Om vattenpumpen läcker från toppen av vattenpumpen, precis bakom vattenpumpen remskiva, byt vattenpumpen, eftersom dess betydelse är defekt. Om vattenpumpen läcker från skarven mellan pumpen och kamkedjan luckan och byt vattnet pumpens packning.
3

Bifoga ett övertryck test till kylaren. Tryckmätare varierar i design, så alltid följa tillverkarens anvisningar. Om mätaren visar ett tryck läcka, är problemet troligen en blåst insugningsrör eller topplockspackningen.
4

Fäst övertryck testet till kylarlocket, återigen följa tillverkarens instruktioner för att fästa mätaren . Mätaren måste kunna tåla minst 12 £. av trycket. Byt ut kylarlocket om det är defekt.
5

bort alla hinder från kylarens lameller, med pincett. Insekter är den vanligaste obstruktion, och kommer att hämma luft från att passera genom kylaren och reducering av temperaturen hos kylmediet.
6

Avlägsna termostaten. Om termostaten är i öppet läge (fjädern på baksidan av termostaten komprimeras), byt ut termostaten.
7

Sänk termostaten i kokande vatten om det var i stängt läge när du bort det. Byt termostaten om det inte öppnas en gång nedsänkt.
8

Kontrollera spänningen på drivremmar. De drivremmar svepa runt en remskiva på framsidan av vattenpumpen. Om dessa remmar glider, kommer de inte vända vattenpumpen, och motorns temperatur kommer att stiga. Tryck nedåt på mitten av varje band. Varje bälte bör ha någon ca 1/2 tum av lek. Dra åt drivremmar med en skiftnyckel om det behövs.
9

Inspektera frysa pluggar på båda sidor av motorn, under topplocken, efter tecken på läckage. De frysa pluggar är ca 1 cm i diameter, och är utformade för att poppa ut av motorn om kylvätskan i motorn fryser, och därigenom förhindra en sprucken motorblocket. Byt ut alla läckande frysa plugg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63681.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.