Symtom på en Lockup Torque Converter Going Bad

En låsning momentomvandlare, även känd som en momentomvandlare koppling, är en del av transmissionen huvudsakligen finns i sen-modell automatiska fordon. Låsnings tjänar till att förbättra effektiviteten genom att ställa in momentomvandlaren vid vissa nivåer av utdata. De är också utformade för att bidra till att förbättra bränsleekonomin. Även om de har sina fördelar, kan de få sin del av problem ibland. Det finns många symptom som indikerar huruvida det lock-up går dåligt. Glidning

ett tecken på att lock-up funktion sviktar är slirning mellan växlarna. Omvandlaren kommer inte att kunna hålla sin position, delta i olika körbanor slumpmässigt. Fordonet kommer också tenderar att varva upp och ner som momentomvandlaren ingriper eller frikopplar, oförmögen att hålla lockup kopplingen på plats. Detta är ofta förväxlas med låga vätskenivåer och kan orsaka permanenta skador på momentomvandlaren som helhet. Bränsleekonomi droppar samt när datorn låser momentomvandlare glider från en växel till en annan på måfå.
Rysning Oljud

En av de viktigaste symptomen på en dålig låsning momentomvandlare är motorns rysning. Detta händer ofta när låsningen inte frigörs ordentligt eller i tid vid växling, i vilket fall motorn kommer rysa och dör när fordonet kommer till ett stopp. I vissa fall kommer låsningen misslyckas att engagera sig helt och hållet. Vid denna punkt, kommer bilen inte längre vara körbar på grund av ständiga stopp.
Effektförlust

fordonet saktar ner, kommer det inte nedväxling Om låsning omvandlaren är dåligt. Föraren kanske märker att under acceleration, de varv per minut är tillräckligt låg för att fordonet kommer att ha svårt att flytta snabbt. I vissa fall kommer omvandlaren låsning försöker hålla fordonet rör tills det tar stopp, där det kan stanna och dö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66323.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.