Tecken och symptom på motorer som Flood

Översvämningar är ett problem oftast förknippas med äldre bilmotorer. Nyare bilar nästan alla har en dator-styrd bränsleinsprutningssystem. Detta säkerställer att motorn inte är översvämmad med mer bränsle än det kräver i de flesta situationer. Men misstag som orsakar översvämningar hända även på dessa motorer ibland. Titta efter dessa avslöjande tecken för att hjälpa dig om din motor har översvämmat. Lukt

Normalt när en frisk gas motorn arbetar, ska du inte kunna lukta bensin. Detta beror på att bränslesystemet levererar den in i motorn vid den exakta hastighet att motorn bränner bränslet. I en översvämmad motor, är det bränsle som kommer för fort och inte bränns. Som ett resultat, kommer du luktar ofta bensin när du försöker starta bilen och om den inte startar framgångsrikt. Om du känner gaslukt ofta vid start, kan det vara ett tecken på att motorn är utsatta för översvämningar.
Omstart
p Om du gör misstaget att starta bilen på en kall dag och sedan stänga av den direkt, kanske du upptäcker att det inte startar så lätt för andra gången. Ett fordon som har detta problem är sannolikt översvämningar. Att hjälpa ett fordon start på en kall dag, skickar en bil lite extra bränsle till motorn för att hjälpa den att komma igång. Om bilen inte är tillåtet att köra, inte bränna bränslet inte av och bara sitter där. Detta gör blandningen för rik när du försöker starta bilen.
Symtom

Ett antal olika problem kan påverka bilar på start, men många av dessa har lite olika symptom. När en bil inte startar på grund av översvämningar, kommer motorn att fortsätta att vända, men det kommer inte att skjuta upp. Detta är annorlunda jämfört med en döende batteri, där du kan höra bilen förlorar energin att vända motorn över. Om du misstänker översvämningar är varför din bil inte startar, prova att lämna det för en timme och försök starta den igen. Om bränslet avdunstar, kan du kanske starta bilen.
Fouled Pluggar
p Om en motor är översvämmad allvarligt, kan det förstöra tändstiftet. Detta innebär att ändarna av tändstiften bli våt på grund av den överskjutande bränsle i systemet. När ett tändstift är blött, försöker den elenergi som att skjuta under start grunder i stället för att skjuta. Ibland förorenade pluggar kan rengöras, men mer ofta än inte du ska byta ett tändstift som har sotigt på grund av översvämningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68588.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.