Hur du hittar den PMD på en 6,5 Diesel

GM producerade 6,5 - L diesel för sina lätta lastbilar och stadsjeepar mellan 1993 och 2001 . Denna motor är fortfarande produceras för militära versioner av HMMWV eller Humvee och har visat sig vara en hållbar och pålitlig motor . År 1995 bytte GM från mekanisk insprutning till ett elektroniskt system som styrs av en pump monterad på föraren ( PMD ) . PMD använder mycket av elektrisk energi för att styra sekvensen bränsleinsprutning och som ett resultat blir mycket varm. Den PMD förvaras svalt med diesel , men det är inte ovanligt att en överhettad PMD att misslyckas . Instruktioner
1

Öppna huven för att komma åt motorrummet .
2

Avlägsna luftfiltret montage från toppen av motorn . I dalen mellan de två bankerna i cylindrarna strax under luftfiltret är insprutningspumpen .
3

Titta på förarsidan av insprutningspumpen för ett rektangulärt svart föremål ungefär 2 inches över med ett kabelnät fäst vid den . Detta är den PMD . Ett lager PMD har namnet " Stanodyne " tryckt på den i stora bokstäver . Stanodyne tillverkar insprutningspumpen systemet , inklusive PMD .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66458.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.