De 1998 Dodge Neon startar inte

Felsökning anledningarna till att din 1998 Dodge Neon inte startar är en ganska enkel process när du förstår de grundläggande behoven och mekanik av en bensinmotor. För att starta och köra, behöver en förbränningsmotor som den i bilen samma tre saker som krävs av brand: gnista, bränsle och luft. När en motor inte blir en av dessa tre saker, det helt enkelt inte kommer att starta. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Starta
vätska
Visa fler instruktioner
1 Är din motor får tillräckligt elkraft?

Kontrollera förekomsten av elkraft genom att vrida på strålkastarna och gångavstånd till framför bilen. Om din bil har el bör strålkastarna skiner starkt. Om strålkastarna är dålig eller inte lyser alls, kan din bil batteri är låg eller helt urladdat.

Medan din bil kan ha tillräcklig kraft kvar i batteriet för att driva lamporna, om motorn är långsam att vända , det är ett gott tecken på att du helt enkelt inte har en tillräckligt stark elförsörjning starta motorn. I detta scenario, kan du troligen få din bil igång med hjälp av startkablar och ett annat fordon eller byter batteriet.
P Om bilen vägrar att vev alls, kan det vara ett tecken på att batteriet är helt dött, din starter är låst, batteripolerna är alltför smutsiga eller lösa för att tillåta passage av elektricitet eller någon annan elektrisk fråga som orsakar problemet.
2 Är din bensintank tom?

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge och lyssna efter ett hum som bränslepumpen ingriper och börjar att leverera bränsle till motorn. Om du hör detta surrande och bilen startar inte, även om motorn dras igång, kontrollera din bränslemätare. Om din bil startar, då fräser och dör, kan det betyda att du är extremt lågt på bränsle eller att din bränslepump inte skickar gasen till motorn.
3

Kontrollera om luft obstruktion problem genom att öppna huven på bilen och ta bort luftventilator locket införningsanordningen. Dra ut luftfiltret och ställ den åt sidan. Försök att starta bilen igen och om det börjar, har du hittat problemet. Inspektera luftfiltret för stora mängder skräp, damm eller olja. Om det verkar vara smutsigt, knacka det försiktigt mot en hård yta att slå några av skräp ur det eller ersätta det med ett nytt luftfilter.
4

Försök starta bilen igen. Om bilen dras igång men startar inte med den borttagna luftfiltret, har en assistent spraya en liten mängd startfluidum i luftintaget och omedelbart försöker starta bilen. Om om bränder men omedelbart fräser och dör, är detta ett tecken på att din bränslepump inte levererar tillräckligt med bränsle för att hålla motorn igång och kommer att kräva underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66662.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.