Felsökning värmesystem i '82 Volvobilar

I de kalla vintermånaderna du verkligen vill att din bil värmare för att fungera korrekt. Värmaren på din Volvo arbetar med hett vatten i ditt kylsystem. Om kylsystemet inte fungerar, då du kommer utan tvekan att få problem med din värmare. Du kan felsöka värmesystem med några mekaniker verktyg rätt hemma och spara dig en resa till en mekaniker. Saker du behöver
startnycklar
Kylvätska
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp huven på bilen. Leta reda på kylaren. Du hittar kylaren längst fram i bilen. Du kommer att se att den har ett lock på toppen av det. Ta bort kylarlocket genom att vrida det moturs. Se till att kylaren är fylld med kylvätska. Om radiatorn inte är fylld med kylvätska, kommer det att orsaka värmaren köra cool. Om radiatorn är full, så byt ut locket och gå vidare till nästa steg.
2

Starta bilen och låt den bli varm. Kontrollera temperaturmätaren i bilen för att se till att kylvätskan läser minst en fjärdedel till halvvägs upp. Om mätaren läser under ett kvartal kan du behöva byta ut termostaten. Om termostaten öppnar för tidigt, kan det leda till att kylvätskan att stanna alltför häftigt. Många gånger folk kommer att ta bort en dålig termostat och aldrig ersätta det med ett nytt. Detta kan orsaka kylmediet att gå för snabbt genom systemet och då är det inte har möjlighet att värma upp tillräckligt för att värma bilen. Om temperaturmätaren är över en fjärdedel, sedan gå vidare till nästa steg.
3

Studera värmaromkopplarna på Volvo för att se till att de är engagerande hela vägen. Om spakarna eller växlar har fastnat eller gått sönder, kan det leda till att ventilen flödet röret att förbli stängd. Wiggle växlar och spakar för att se om det gör någon skillnad. Om inte, då du kommer att behöva byta ut värme och kyla väljarenhet. Om systemet kylvätska är full temperaturmätaren en fjärdedel till halvvägs upp, det finns inga läckor i systemet, och de kontakter och spakar fungerar som de ska, då du kommer att behöva byta ut värmeelementet. Ibland ett värmeelement kan bli tilltäppt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67169.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.