Radiator Kylvätska läcker i Oil

Kylvätska är en blandning av frostskyddsmedel och vatten som används för att kyla ett fordons motor . Kylmediet går genom slangar och kanaler inuti motorn och bör inte blandas in i oljan . Tecken på kylvätska i olja

Kylvätska finns i olja när du kontrollerar oljenivån eller byta olja i en bil . Den kylvätska kan dyka upp på oljestickan eller i avloppet pan , men ofta kylmedel och olja blandas , vilket ger oljan en ljusbrun eller grumligt utseende .
Problem som orsakas
< br >

Kylvätska i oljan skapar ett antal problem , i första hand reducera oljans förmåga att smörja motorn ordentligt. Läckande kylvätska också innebär att motorn inte riktigt kyls . Den läckande kylvätska kan också orsaka problem med tändning och kompression , påverkar bilens förmåga att drivas .
Orsaker

Kylvätska oftast läcker in olja genom en blåst topplockspackning . Huvudet packningen skapar en tätning mellan motorblocket och cylinderlocket . Blocket eller huvudet kan också spricka orsakar kylvätska att blanda med oljan . Ett kylsystem provtryckning och färgämne testet kan användas för att kontrollera placeringen av problemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66318.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.