Felsökning generatorn på en GM

Svaga strålkastare på natten och ett batteri ständigt går döda är båda tecken på att du måste checka ut avgiftssystemet på General Motors fordon. Förutom att hålla batteriet laddat, allt elektriskt i fordon kör av generatorn när motorn är igång, så dim strålkastare är oftast en bra indikator på att något inte är hälsosamt under huven. Lyckligtvis är generatorn något som alla hem mekaniker med måttliga kunskaper och rätt verktyg kan inspektera. I många fall kan du ersätta enkelt en dålig generator. Saker du behöver
Digital multimeter
testet Alligator clip leder
Visa fler instruktioner
1

Inspektera GM bilens generator remmen och kontrollera om den har rätt spänning. På bilar med serpentin (platt) bälten, inspektera fjäderbelastad spännare, för att säkerställa att det inte är lös eller trasig. Byt ut en sliten eller sliten bältet innan du gör några tester.
2

Inspektera baksidan av generatorn. Kontrollera att alla kontakter är ordentligt ansluten och att inga anslutningar är lösa. Upprepa detta med batteripolerna.
3

Ställ multimetern funktion på "DC Volt," vid 25 volt intervall om mätaren inte är en auto-varierande typ. Med motorn avstängd trycker mätarens röda kabeln till den positiva batteripolen. Tryck den svarta kabeln till den negativa (jord) terminal. Notera behandlingen, vila batterispänning bör ligga runt 12,7-13,6 volt, med en full laddning i batteriet. Om behandlingen är lägre än angivet, ladda batteriet och testa igen tills du får en tillfredsställande behandling.
4

Fäst multimeter s leder till batteripolerna med krokodilklämmor eller motsvarande. Starta fordonets motor och kör det runt 3000 rpm. Be någon att hjälpa dig om du inte kan komma till gasreglaget på grenröret. Med motorn håller en stadig rpm, notera avläsningen. Du ska visa 14,2-14,8 volt. Detta är normalt generatorn utspänning. Om avläsningen är mycket högre, det finns en överbelastad tillstånd, som vanligen indikerar en dålig spänningsregulator. Om behandlingen är betydligt lägre, generatorns stator lindningar sannolikt dåligt.
5

Slå på fordonets strålkastare, och ställ dimmern på helljus. Slå på vindrutetorkarna, någon bakrutetorkare eller defogger, alla extraljus, innerbelysning och annan elektrisk apparat du kan tänka dig. Ladda upp bilens elsystem så mycket som möjligt, kontrollera sedan multimetervärdet igen. Det bör inte sjunka under 13,8-14,2 volt om generatorn fungerar normalt.
6

bort generatorn från fordonet om du får en låg läsning. Ta den till en full-service Biltema eller generator verkstad, och har det testas där. Om generatorn är dålig, kan du få den ombyggda eller köpa en fabrikskontrollerade generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64914.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.